Slide
Slide

Добрич. Пловдивската фирма „Кинекс“ ЕООД е класирана на първо място за изработка на инвестиционен проект на Парка на миниатюрите „Малката Добруджа“. Решението на комисията не е било обжалвано в определения 10-дневен срок от останалите кандидати и е влязло в сила на 15 август. На втора позиция е била класирана фирма „Дакарх“ от София, а на трета – „Фрибул“ ООД от Добрич, която е отстранена от конкурса, тъй като представената оферта не отговаря на предварително обявените условия на поръчката.

Седмичен културен афиш на Община Добрич 19-25 август

Фирма „Кинекс“ е посочила, че ще проектира Парка на миниатюрите „Малката Добруджа“ за 87 хиляди лева без ДДС, съобщава зам.-кметът Росица Йорданова. Предстои до 15 септември да бъде сключен договор, а след това ще последва нова обществена поръчка за изпълнител на строително-монтажните работи.
Паркът на миниатюрите ще се намира зад паметника на Добротица, като самият терен е между ул. Орфей и ул. Бяла река, жк „Дружба” 1 и бул. „Добруджа”, част от парк „Св. Димитър“.

Хотел на Миконос или Санторини за 60 лева на вечер? Друг път! КЗП вече се занимава с рекламата на Trivago

Паркът на миниатюрите „Малката Добруджа“ ще се намира непосредствено до паметника Добротица

Предвижда се да бъдат поставени миниатюри в двора на къщата, в която е живял Йордан Йовков. Това всъщност е къщата на семейството на съпругата му Деспина, в която Певецът на Добруджа е написал „Жетварят“.

Розово фламинго завладя езеро край Бургас (снимки и видео)

Сподели публикацията