Slide
Slide

Сапарева баня. Хотел „Петте елемента“ в Сапарева баня посреща своите гости с изцяло обновено меню. Екипът от опитни и висококвалифицирани професионалисти е отделил специално внимание през последните месеци, за да селектира най-добрите предложения за храни и напитки, които да направят престоя на гостите от всички възрасти да бъде пълноценен и здравословен.

Главният готвач се казва Венцислав Косанов. Той е завършил образованието си в СПТУ „Алеко Константинов” – гр. Банкя. Работил е в България и извън страната много години – в Хотел „Шератон” – гр. София, Хотел „Шератон Доха” в Катар, като готвач в посолството на Белгия и в Драгалевци в ресторант „Перла”. В Хотел „Радисън” – София, е бил зам.-главен готвач. От 2005 г. до 2018 г. работи извън страната, предимно във Великобритания.

Шеф-готвач Венцислав Косанов

Обича да готви дори и в извън работното си място. Една от любимите му кухни е Азиатската. Днес обаче ще представим кулинарната част относно престоя на гостите не през очите на готвача, както сме правили това многократно, а чрез друг професионалист от екипа на комплекса – Цветелина Стаменова, която е управител „Храни и напитки“.

Цветелина Стаменова

– Здравейте, г-жо Стаменова! Какви възможности за изхранване предлага хотел „Петте елемента“?
Хотел „Петте елемента“ разполага с два големи ресторанта, открит бар, воден бар и лоби бар разположени на територията на комплекса.
Основният ресторант „Теджас“, разположен на партера на хотел „Петте елемента“, предлага храна на блок маса за закуска и вечеря, както и „ а ла карт“ меню за обяд.

Капацитетът му е около 150 места на две нива и около 50 места на външна тераса с гледка към Аква клуб „Котвата“.

Открит бар „Котвата“ работи в летните месеци и предлага топли и студени напитки, както и храна за бързо хранене на самообслужване.

Воден бар „Пещерата“ работи целогодишно и обгрижва своите посетители с разнообразие от коктейли, плодови и зеленчукови напитки, сандвичи и бургери.
Лоби бар „Акаш“ е проектиран с изключителна грижа за настроението на гостите на хотела. Разполага с уютно пространство за споделяне на време с приятели и е разположен на две нива. Домакин е на музикални вечери с пиано и вокални изпълнения.

– Какви са новите предложения в менюто Ви за Лято 2021?
– Менюто ни е изцяло ново – заложили сме на разнообразие от свежи салати, здравословно приготвени ястия, както и домашно приготвени десерти.

– Какво отличава кухнята на хотел „Петте Елемента“ и съобразена ли е тя с гостите, които избират да отседнат в комплекса за СПА и здравословна почивка?
– Ресторант „Теджас“ се отличава със своя собствен чар, съчетаващ невероятен интериор, спокойна атмосфера и професионално обслужване. Смея да кажа, че това е най-модерният ресторант в град Сапарева баня.
Може да бъде поръчана веган, безглутенова или друг тип диетична храна. Стараем се да удовлетворим специфичните нужди на гостите с различен хранителен режим.

Българските туристи се наслаждават на пълноценна и здравословна почивка в хотелско бижу в полите на Рила планина

– Все повече туристи обръщат специално внимание на винената карта в хотела. Какви напитки можете да предложите на гостите си с по-изтънчен вкус?
– Желанието ни е да предлагаме основно регионална храна и напитки. Насочихме се към вината предлагани от „Златен Рожен“, които ни впечатлиха с разнообразието от съчетание на сортове, ароматите и качеството. Гостите могат да изберат и други български изби, включили сме италиански и френски вина в листата си.

– Най голямото щастие за родителите е щастието на техните деца- какво меню ще предложите за най-малките си посетители и ще има ли достатъчно сладолед и плодове през летните месеци, за да зарадвате децата?
– Помислили сме и за най-малките ни посетители. Те са едни от най-важните ни гости. За тях предлагаме специално детско меню, към което са включени плодове и сладолед. В близост до ресторанта има изграден детски кът, осигуряващ спокоен престой на родителите в хотела.

– Как ще освежите горещите дни за по-големите си гости в баровете край басейните и в закритите помещения на хотела?
– За по-големите ни посетители предлагаме разнообразие от алкохолни коктейли, смутита и прясно изцедени плодове.

– От голямо значение за успеха в една кухня е опитът и добрият микроклимат. В днешно време има голям недостиг на квалифициран персонал. Вие разполагате ли с добър екип, за да обезпечите сезона?
– Екипът ни включва опитни и висококвалифицирани професионалисти. Всеки от тях има своя принос за поддържане на нивото, към което се стремим. Горди сме, че основната част от колегите са от района на Сапарева баня. Вярваме, че микроклиматът е повече от добър и се надяваме резултатите да се оценят добре и от гостите ни.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията