Българските туристи се наслаждават на пълноценна и здравословна почивка в хотелско бижу в полите на Рила планина
Българските туристи се наслаждават на пълноценна и здравословна почивка в хотелско бижу в полите на Рила планина
Slide
Slide
Slide
Slide

СПА дестинациите са сред най-предпочитаните от българските туристи през последните месеци. Един от хотелите, който се радва на голям интерес и предлага пълноценна и здравословна почивка, е хотел “Петте елемента” в Сапарева баня. За възможностите на хотела разговаряме с генералният мениджър Весела Богданова.

Весела Богданова с наградата от Министерството на туризма за Туристическа атракция на годината за Аква клуб Котвата, който е част от комплекса и хотела

– Здравейте, г-жо Богданова! Вие сте генерален мениджър на хотел “Петте елемента” в Сапарева баня. Откъде идва името на хотела, който се намира на това магнетично място в България?
– Здравейте и Ви благодаря за възможността да се представим на наши бъдещи гости точно чрез Вашето издание Bgtourism.bg!

Името на хотела не е случайно. Районът наистина е магнетичен и концентрира природни сили и енергии, които възстановяват и зареждат човешкото тяло и ум.

Избрахме елементите – огън, вода, въздух, земя и пространство да са основата, върху която да се стремим да помагаме на нашите гости да възстановят здравето си или просто да отпочиват.

Точно тези пет елемента считаме, че са в абсолютна хармония в Рила.

– Признавам си, че за първи път виждам хотела и съм впечатлен. Какви са възможностите за пълноценна почивка в хотелския Ви комплекс?
– Благодаря Ви за високата оценка! На първо място, разбира се е минералната вода на Сапарева баня, която е най- гореща в България и много добре повлиява върху кожни заболявания и проблеми на опорно – двигателната система.

Разполагаме с открити и закрити минерални басейни,

джакузита и топила на площ от 3000 кв.м. те се ползват целогодишно благодарение на високата температура на извора.

СПА зоната предлага най- нови тенденции в уелнес преживяванията – шест сауни с различна температура, три парни бани с различни аромати и температури, приключенски душ, ледени топила и зона за релакс.

Фитнесът е оборудван с уреди, както кардио тренировки, така и за възстановителни гимнастики и йога практики. Конферентната зала може да се използва като кино зала или за организиране на събития за малки или по- големи компании.

В обширната територия на лоби бара всеки гост може да намери своето място за почивка – спортни канали по телевизията, книги и настолни игри или просто съзерцание на природата. Разбира се имаме и детски кът, който е в близост до ресторанта и лоби бара. В петък и събота всяка седмица каним музиканти и певци, които да направят обстановката в лобито още по – приятна и релаксираща.

Цени за настаняване в хотел “Петте елемента”

Гостуват ни млади изпълнители, но и изявени джаз музиканти, планираме да организираме кафе – театър и моноспектакли. Мисля, че няма да преувелича, че възможностите за почивка при нас са много големи до тук изброих само тези, на територията на хотела. Рила има огромен потенциал за туризъм от всеки вид – ски и сноуборд, колоездене, планински преходи, културно – исторически обекти.

– Коронавирусът открои значимостта на здравния туризъм и днес все повече български туристи търсят програми или процедури за пълно възстановяване. Какво може да предложи Вашия хотел?
– В момента дооборудваме болнеологичната зоната на хотела с уреди, които могат чрез медицински предписания да бъдат включени във възстановителни процедури след преболедуван Коронавирус. Като изключим тях, считам че всяка връзка с природата на Рила, с минералната вода и масажните терапии могат да бъдат изключително благоприятни при възстановяване.

За мен е важна и превенцията,

за която все още малко се говори. Редуването на студени с горещи бани укрепва имунната система и подобрява настроението, което е особено важно в последната година. Движението, спорта, добрата храна и минералната вода са нашето противовирусно средство.

– Децата обичат да се забавляват по време на своята почивка. Как Вие задоволявате техния интерес, за да си тръгнат щастливи?
– Децата са важни наши гости! Стараем се да им дадем причини да не се сещат за смарт устройствата си. Имаме детски кът в хотела, детски закрит басейн, стена за катерене, учител по плуване, just dance pary , билярд, настолни игри.

 

– Храната заема специално място по време на престоя на гостите. Какви видове изхранване предлагате във Вашите ресторанти?
– На първо място е качеството на продуктите, с което не правим компромис. Закуската и вечерята са на блок маса – стараем се да предложим храна за гости с различни хранителни режими.

Вярваме, че храната е лекарство и по тази причина предлагаме диетични продукти, безглутенови и вегетариански ястия, не сме забравили и гостите, които предпочитат веган храни. В обедните часове

ресторант “Теджас“ предлага а ла карт меню

с разнообразие зеленчукови и месни продукти. На територията на откритите басейни има два бара, които предлагат сандвичи, храни на скара и пица за бързо хранене.

– Последната година бе изключително тежка за туристическия бранш в цял свят. Как Вашия хотелски комплекс успя да се справи, за да съхрани здравето на своите служители и гости?
– Не беше лесно, все още не е лесно и скоро няма да бъде, но мотивацията ни е голяма. Вероятно позитивната енергия от стартирането на новия ни хотел е в основата на силната ни вяра, че ще се справим. От 80 човека персонал имахме само трима с положителни тестове за вируса за целия период от миналия март до сега. Спазвали сме дистанция, но почти не сме спирали да работим, с изключение на първите месеци през 2020, мисля че

положителната настройка е помогнала за здравето на служителите ни.

Всички работихме много през последната година и очаквахме с нетърпение да посрещнем първите си гости в хотела, да ги усмихнем и да ги изпратим доволни.

Стаите

– Имате ли отстъпки или специални оферти за предстоящия летен сезон и кога е най-доброто време за резервация, за да може почивката на българина да излезе по-изгодно?
– Имаме отстъпки за делничните дни във всеки сезон. Препоръчваме времето от понеделник до петък, както най- изгодно финансово, така и защото заетостта е по- малка и възможността за спокойна почивка по-голяма. Предлагаме високоскоростен интернет, което дава възможност на работещите и учещите дистанционно да съчетаят почивката и работата си.

Планирай и резервирай своята ваканция ТУК – чрез сайта на хотела

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията