София. „Украйна е един от приоритетните пазари за туризъм у нас и като правителство много сериозно оценяваме приятелските ни отношения“. Това заяви министърът на туризма Стела Балтова по време на срещата си с посланика на Украйна Н.Пр. Виталий Москаленко. Тя коментира, че основната задача на служебното правителство е бизнесът да работи спокойно в пандемията от COVID-19, както и да бъдат облекчени условията за влизане в страната.

Министрите Стела Балтова и Бойко Рашков обсъдиха съвместни мерки за предстоящия летен сезон

Министър Балтова каза, че съгласно последната заповед на министъра на здравеопазването граждани на Украйна вече могат да влизат на територията на страната ни с негативен PCR или антигенен тест, с документ за завършена ваксинационна схема или чрез документ, показващ положителен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест – за лицата, преболедували COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване. „Това означава „добре дошли в България“, бе категорична министър Балтова.

Служебният министър увери посланик Москаленко, че мерките, които се вземат във връзка с епидемиологичната обстановка, са ясни и се спазват стриктно. „Проверките ни са регулярни, като отговорността на сектор туризъм е на най-високо ниво“, поясни Министърът. Тя изтъкна и факта, че България е част от туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена (Safe Travels Stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). По думите ѝ Министерството на туризма развива много активна дигитална кампания за украинския пазар в социалните мрежи, която ще бъде надградена и това лято.

Стела Балтова ще представи приоритетите на служебния кабинет в сектор туризъм

От своя страна Н.Пр. Виталий Москаленко благодари на министър Балтова за срещата и уточни, че голям брой туристи от Украйна имат желание да посетят България и изрази надежда, че броят им ще бъде по-голям от миналата година.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA