Наградиха победителите в конкурса „Най-вкусни станимашки сармички“
Асеновград. Атанаска Костадинова е майсторът, който си извоюва първата позиция в най-апетитния конкурс, обявен от община Асеновград – „Най-вкусните станимашки сармички“. Дамата печели шампионското...
Вкусът е същият, визията друга! Родни топ готвачи представят в книга традиционни български ястия...
София. Книгата на издателство "Кактус" "20 български топ готвачи” е вече в книжарниците и мрежата на METRO Bulgaria. В книгата можете да видите рецептите...
Какво да търсим във вината ЗНП “Черноморски район”
Варна. Умерено-континенталният климат, силно повлиян от близостта не Черно море, с характерната бризова циркулация, сравнително сухото лято и продължителната и топла есен, определят характерният климат...
5G кулинарни емоции в ресторанта на шеф Андре Токев
София. Четвъртък следобед в центъра на София през август е страшна жега. Това всеки може да си го представи. Но шестима любители готвачи не...
В неделя е време за … Крем Брюле с Бейлис
Здравейте, приятели на BGtourism.BG!
Вече сме в петата седмица на нашата рубрика „В неделя е време за …“. Тя се радва на голям интерес и...
Ръчен хляб с квас от „Хлебчето“ ще получават всеки ден лекарите от ковид отделението...
Варна. Прясно изпечен ръчен хляб с квас от магазин „Хлебчето“ ще получават всеки ден от утре /18.12.2020 г./ до Коледа всички лекари, които работят...
Добрич се влюби в шарената и ръчно изработена паста на Кирил от Варна
Добрич. Ръчно изработена паста, която е накарала мнозина италианци да си оближат пръстите, се радва на голям интерес на Фермарския пазар в Добрич. Своят...
Седем съвета за консумацията в жегата
В жегите не се чувстваме добре. Потим се, боли ни главата, чувстваме се отпуснати, не спим добре и ни е трудно да се концентрираме....
В Пловдив ни канят да месим индийски хляб
Пловдив. На един впечатляващ кулинарен урок и незабравимо културно преживяване с водещ Прамод Сингх от Индия ни канят на 9 май, от 19 часа,...
В София започнаха курсове по приготвяне на китайска храна
София. В Китайския културен център в София започнаха кулинарни курсове. Обученията ще се провеждат до края на ноември, всеки понеделник, сряда и петък от...