Slide
Slide

И през тази седмица селектирахме за Вас 5 горещи точки на България, които да посетите през уикенда. Календарът е пълен с кулинарни, спортни, културни събития. Избрахме за Вас прояви във Варна, София, Пазарджик, Копривщица, и Русе.

1. Празник на шопската спържа и суджука – Копривщица

За пета поредна година Национална академия „Кулинарен историк“ организира в Копривщица празник на шопската спържа и суджука. Кулинарното събитие в Копривщица привлича чревоугодници и любители. Мероприятието се провежда в Музея на хляба и традиционните храни, на 30 ноември – събота, от 11 до 20 часа. Там се правят дегустации и който желае може да закупи от вкусните деликатесите.

2. Balkan Rakia and Spirits Fest – София

Наистина името на събитието е Ракия фест, но всъщност е много повече от ракия.
От многобройните български, македонски и сръбски ракии традиционно участват – производители и вносители на ракия и други спиртни напитки.
Тук е мястото където могат да се намерят най-необичайните и ако щете откачени напитки. Ракии от фурми, от пъппеш, от тиква, както и други редки и отлежали ракии. Фестивалът се провежда на 29 и 30 ноември в Националния дворец на културата, в зала 7, а на етаж 5.

3. Национален фестивал за народни хора „Тракийска броеница“

Националният фестивал за народни хора „Тракийска броеница“ се провежда всяка последна събота на месец ноември. На 30 ноември в гр.Пазарджик ще бъде XI издание на фестивала. Организатор на събитието е танцова формация „ХОРЦЕ“ – Пазарджик. Танцовият фестивал „Тракийска броеница“ ще се проведе в Спортна зала „Васил Левски“, гр. Пазарджик – от 8.30 до 17 часа.

4. Кулинарен фестивал „Да споделим Никулден“

Девети кулинарен фестивал „Да споделим Никулден“, ще се проведе на 30 нoември 2019, събoта в Двореца на спорта и културата, зала Младост Б, в морската ни столица. Организатори са Община Варна и Варненска туристическа камара. С партньорството на РЕКИЦ – читалища Варна и Етнографски музей – Варна.
На изложението традиционно участват представители от Варна и региона, които показват своите кулинарни умения в приготвянето на рибни ястия, морски деликатеси и други ястия за наближаващия празник Никулден.
В кулинарното състезание ще се включат индивидуални участници и отбори на учебни заведения, хотелски комплекси и елитни ресторанти, читалищни колективи. Те ще демонстрират професионалните си кулинарни умения и таланти, като се представят със свои оригинални ястия и специалитети. Винопроизводители ще презентират млади и отлежали вина. Гостите и жителите на града ще открият многобройни кулинарни „съкровища”, които ще могат да закупят и споделят със своите семейства, близки и приятели.

5. Международен фестивал по гимнастика „Дунавска перла“

Русе е домакин на XII издание на Международния фестивал за ДЮВ по спортна и художествена гимнастика „Дунавска перла“. Спортната проява се организира от Спортен клуб „АКРО“. Очаква се и за това издание стотици таланти да се стекат през ноевмри в Русе. Освен художествена гимнастика, ще могат да се видят и изпълнения по акробатика, спортна гимнастика и батут. Фестивалът е 30 ноември до 1 декември в зала Арена Монбат.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията