Slide
Slide
Кидонг. Вакационно селище „Албена“ бе отличено като водеща международна СПА дестинация на престижен фестивал в Китай. Родният ни курорт, който тази година отбеляза 50 години от основаването си, намери място в ТОП 10 на наградите Best International Hot Spring Tourism Destination. В престижната класация място намериха още три европейски дестинации – Виши (Франция), Хевиз (Унгария) и Бад Пирмонт (Германия).
Шестият китайски фестивал за гореща пролет, както и четвъртото издание на наградите „Златна гореща пролет“, се проведе в Кидонг, провинция Дзянсу.

Организационният комитет получи общо 452 заявления от асоциации и физически лица. Победителите във всяка награда са избрани чрез дълъг процес – от регистрация, подбор на финалисти, предварителен преглед, взаимодействие с ESPA относно европейските дестинации до преглед от опитните служителите на Golden Hot Spring.
Наградата „Златна гореща пролет“ в Китай е основана през 2013 година. Здравето и качеството на услугата, които предлагат участниците са били водещи при избора на ТОП 10 на най-добрите СПА дестинации по света. Фестивалът е посветен на намирането на естествени и качествени горещи натурални извори по целия свят и награждаване на региони, компании и лица, които са направили забележителен принос в сектора на горещите извори. Това е най-високото и авторитетно отличие в бранша.
Индикаторите за оценка на най-добрите 10 дестинации на наградата „Гореща пролет“ включват: индекс за качество на атмосферния въздух при 10-100 за повече от 200 дни през цялата година; отлични природни и културни ресурси; множество характерни горещи извори, покриващи групи с висока, средна и ниска консумация; туристически маршрути и доставчици на услуги; гореща изворна вода, съвместима с критериите за наименование на медицинската термоминерална вода или със значителна здравна стойност, която позволява на кандидата да бъде сертифициран като „горещ извор, качествен горещ извор или качествен и рядък горещ извор“. Албена намери място сред най-добрите в света, след като отговори на всички показатели. През петте десетилетия работещите в родния ни курорт полагат грижи за качествена, здравословна и пълноценна почивка за своите гости, които бяха високо оценени в далечен Китай.
Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК
Сподели публикацията