Банско. Средиземноморският ресторант Коме Прима в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско посрещна петима легендарни готвачи с общо шест звезди Мишлен и зарадва всички ценители с незабравими вкусове. Гурме преживяването в неколкократно награждавания ресторант беше първотопо рода си за България, съчетавайки огромния опит на френските готвачи с изключителни вина и шампанско, които допълваха всяко ястие. Гостуващите професионалисти приготвиха две вечери с шестстепенно меню и обяд с прекрасна селекция от тапаси в ресторант VIP Room, насред красивата Пирин планина. За атмосферата по време на вечерите с музика и забавления се погрижиха Мосю Бруно и неговите артисти, дошли специално за събитието от Сен Тропе.

Изключителните френски готвачи Тиери Драпо, Жоел Сезари, Жан-Батист Натали, Ален Карон и Патрик Джефроа се развихриха в кухнята, за да създадат истинска кулинарна магия, подпомогнати от шефНикола Тодоров, неговия екип и шеф Портели от Kempinski Hotel San Lawrenz в Малта. Легендарните готвачи идват от различни части на Франция, представяйки най-характерните аромати и продукти за своя регион в ястията си. Интересен факт е, че шефДжефроа е донесъл в куфара си 80 млади пролетни картофа от градината си в Бретан специално за едно от ястията. Използването на местни продукти и билки обаче винаги е приоритет, затова по време на събитиетов Банско някои типично френски съставки бяха заменени с възможно най-пресните български. По този начин готвачите отдадоха почит на държавата, в която се намират, и на нейното прекрасно кулинарно разнообразие. Те готвиха с ароматни български трюфели, пресен калкан от Черно море и още много други местни продукти, създавайки невероятна комбинация от вкусове. Дългогодишният партньор на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско – БНКпредостави изключителна селекция от висококачествено шампанско и френски и италиански вина за перфектния завършек на всяко ястие.

Някои най-запомнящите се ястия по време на двете вечери бяха агнешко и гъши дроб в тажин с марокански подправки, перфектно съчетано с вино Фронсак Шато Ле Троа Кроа „Вила Мари“ 2014, Банско яйце: поширано яйце, крем от целина и тиква и балсамов винегрет, сервирано с шампанско Билекар-Салмон Брут Резерв N/V и омар под деликатен лимонов зефир, комбиниран с вино Паскал Жоливе Сансер „Синятюр“ Совиньон Блан 2020.

Гостите имаха възможността да се насладят на прекрасен обяд в ресторант VIP Room, намиращ се на Бъндеришка поляна. Шеф готвачите приготвиха впечатляваща селекция от тапаси, които бяха истинско кулинарно изкушение. Любувайки се на възхитителната гледка към пистите и Пирин планина, присъстващите вкусиха специалитети като черен хайвер в крем от пушен див лук със змиорка, пролетни рулца с тигрови скариди и палмова сърцевина, биск от омар и лангустини, сервиран като капучино, и още много други

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA