Slide
Slide

Варшава. Вицепремиерът Марияна Николова разговаря във Варшава с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар с ресор туризъм, Министерство на развитието на Полша. Те обсъдиха развитието на туристическия сектор в условията на пандемия и възможностите за сътрудничество между двете държави в областта на туризма. В дискусията участва и Рафал Шлахта, председател на Полската туристическа организация.

В условията на продължаващата пандемия от COVID-19 считам, че е от ключово значение да продължим нашето ползотворно сътрудничество, заяви министър Николова по време на срещата. И допълни, че от 29 януари до 30 април с цел туризъм и представен отрицателен резултат от PCR тест до 72 часа преди влизането на територията на Република България могат да влизат през всички гранични пунктове пристигащите от 58 държави, включително Полша.

Хотелите на RIU в България с голяма екстра за семейства с две деца до 12 г. за Лято ‘2021! Въвеждат и безплатна анулация до деня на пристигане

Вицепремиерът обърна внимание, че на фона на световната карта от увеличаващи се случаи на заразени с новия коронавирус и въпреки нарастващия брой случаи в страната България остава сред страните с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация, принос за което в голяма степен имат навременните и строги противоепидемични мерки, взети от правителството на Република България. Държа да подчертая, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемичните мерки във всички места за настанява и места за хранене и развлечения, обясни още тя.

103° Hotel & SPA в Сапарева баня привлича гости с две неустоими оферти, скоро врати ще отвори и хотел 103 Alpine

Българският министър отправи няколко предложения за съвместни инициативи, една от които е възобновяване дейността на Съвместната работна група. Вицепремиерът предложи още да се работи съвместно и активно за по-доброто позициониране на сектора на ниво ЕС.

Осогово – ски в сърцето на Балканите (видео)

България е много популярна сред полските туристи, а предложенията за пътувания в сърцето на Балканите е част от програмите на нашите туроператори, заяви Анджей Гут-Мостови. И уточни, че страната ни ги привлича с морските плажове, културно-историческите обекти, кухнята и традициите. Той коментира, че директните полети на полската авиокомпания допринася за интереса към посещенията на страната ни.

Belchin Garden SPA & Wellness – хотелът, превърнал Белчински бани в най-предпочитаната СПА дестинация

Ще направим всичко възможно да повишим търсенето на пътуванията към Вашата страна и ще направим всичко, което е възможно, за подобряване на нашите отношения и утвърждаването на България като водеща туристическа дестинация за сънародниците ни, посочи още държавният секретар. Той отправи покана и към българските туристи да открият Полша като място за посещения и почивка.

10 препоръчани къмпинга в България за 2021 г.

Аз лично харесвам много Балканите и бях последните две години в България със семейството си, заяви Рафал Шлахта. И коментира, че туризмът е в състояние да изгражда мостове, около които се създава допълнителна инфраструктура. По думите му Полската туристическа организация в момента са развива и реформира и целта е тя да стане една съвременна маркетингова агенция.

Hot Springs Medical & Spa Hotel – най-награждаваният хотел в България (снимки+видео)

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова откри българско туристическо представителство във Варшава, Полша.

С откриването на българското туристическо представителство двете страни ще имат възможността да активизират своето взаимно и ползотворно сътрудничество и след 30 години България отново ще се завърне на туристическия пазар в Полша, заяви министър Николова по време на откриването. Офисът беше открит съвместно с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар с ресор туризъм в Министерство на развитието на Полша. Гост на събитието беше и Рафал Шлахта, председател на Полската туристическа организация.

По думите на министър Николова чрез обединяванито на усилията двете страни имат възможност не само да засилят съществуващото двустранно сътрудничество, но и да инициират нови съвместни проекти – създаване както на обща туристическа бизнес мрежа, така и инвестиционни програми за развитието на туристическия продукт, човешките ресурси и обмена на туристическа информация.

Откриха нов ваканционен комплекс край Разлог, гостите се наслаждават на СПА екстри и чудна гледка към планината

Вицепремиерът уточни, че туризмът бе издигнат от българското правителство сред приоритетните сектори на икономиката. Нашата цел е да утвърдим страната си като целогодишна дестинация, бе категорична тя. И добави, че Полша е сред 10-те водещи пазара за входящ туризъм у нас. През 2019 г. туристическите посещения на полски граждани са 420 980. От началото на 2020 г. до 20 декември 2020 г. над 85 хил. полски туристи са пренощували в местата за настаняване в България, като основната част от тях са пристигнали в България с цел морски или бизнес туризъм.

Чила Мезоси, ESPA: Отговорът на коронакризата е СПА, балнеология и здравен туризъм

От думите на министъра стана ясно още, че България е добре позната дестинация сред полските туристи за морски и летен туризъм. Възможностите, които ние предлагаме, обаче са много повече и ни предстои още съвместна работа за промотиране на дестинацията, бе категорична тя. И уточни, че страната ни предлага чудесни възможности и за културен, балнео и СПА, селски, гастрономически и винен туризъм, както и многовековна история и богата култура. Не на последно място тя изрази надежда, че сътрудничеството в областта на туризма между България и Полша ще допринесе с много нови стъпки за взаимното разбирателство и приятелството между двата народа и за още по-високи постижения в областта на туризма.

Катарино СПА Хотел – вдъхновени от природата… (снимки+видео)

Приветствам откриването на националното представителство на България и изразявам благодарност на всички лица, които са работили за това, заяви г-н Гут-Мостови. Той посочи още, че това ще допринесе за увеличаване на туристообмена между двете страни, и допълни, че България е един изключително атрактивен пазар за полските туристи.

Вицепремиерът Марияна Николова откри Фотоизложбата от Конкурса за фотография на Българския културен институт във Варшава

Вицепремиерът и министър на туризма  Марияна Николова откри  Фотоизложбата от Конкурса за фотография на Българския културен институт във Варшава. Изложбата е организирана от Калина Станчева, директор на Българския културен институт.

Събития, като тези, са прекрасен пример за добра практика, която може да привлече вниманието към страната ни и това да стане благодарение на представянето на многообразието на културното и природно богатство, с което разполага България, заяви министър Николова. И добави, че е изключително важно да го съхраним и представяме пред света своите култура и традиции.

Турски Авиолинии рестартират полетите от летище Варна

По думите ѝ можем да научим много едни от други, опознавайки уникалността на своите култури и изрази надежди, че вбъдеще отново ще ни събират подобни прекрасни поводи, символ на приятелство и сътрудничество между България и Полша.

Българският културен институт скоро ще навърши 70 години и се опитваме да наложим и нови традиции, една от които е организирането именно на изложбата, посочи Калина Станчева. Тя уточни, че тази година се реализира 5-ото издание на конкурса „Моето Българско пътуване”. По думите й интересен факт е, че фотографите, които участват има най-малко морски пейзажи.

Радваме се, че във ваши лице имаме нов партньор в следващото 6-о издание и това още повече ще допринесе за популяризирането на страната ни сред полските туристи, посочи още директорът на института. Според нея поклонническия туризъм представлява сериозен интерес за полските туристи и голяма част от творбите са на тази тема. В изложбата са представени около 30 снимки.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията