Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че автоматизираният ѝ процес обработва 95% от исканията за възстановяване на пари в брой само за седмица.
Превозвачът стартира този автоматизиран процес на възстановяване на средства през май 2020 г., за да се справи с безпрецедентния мащаб на анулираните полети в резултат на пандемията от Covid-19, като авиокомпанията отчита 3 000% ръст в броя искания за възстановяване през 2020 г. спрямо нивата от 2019 г.

Wizz Air обяви полети до 7 нови дестинации от Бургас, открива своя база в морския град

Автоматизираният процес означава, че при отменен полет и в зависимост от опцията, избрана от пасажера, Wizz Air автоматично ще възстанови 120% от първоначално заплатената тарифа като кредит в WIZZ акаунта на клиента или ще даде възможност на пътника да получи 100% възстановяване в брой (следвайки оригиналния начин на плащане) или да направи резервация за нова дата безплатно.

Wizz Air добавя нова функция в своето мобилно приложение

Пътниците могат лесно да поискат това възстановяване на заплатената сума само с един клик в акаунта си на wizzair.com или като последват линка, получен по имейл.
Wizz Air винаги насърчава пътуващите да резервират директно на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията. Така, в случай на отмяна на полет, искането за възстановяване на сума може да бъде обработено възможно най-бързо.

Когато резервацията е направена чрез друга онлайн платформа (на туристическа агенция, например), Wizz Air не може директно да се свърже с пасажера относно съответните опции за възстановяване, тъй като собственик на резервацията се явява не пътникът, а платформата, чрез която са закупени билети. В резултат на това компенсацията може да се забави. Клиентите, които са резервирали билети чрез други онлайн платформи за пътувания, нямат друга възможност, освен да разчитат на действията на собственика на резервацията. Всяка онлайн платформа за резервации на пътувания има различни начини за обработка на искания за възстановяване на средства и те са извън влиянието и контрола на Wizz Air.

„Слънчев бряг“ АД излиза на печалба за първи път от 14 години насам

За допълнително спокойствие през тези несигурни времена Wizz Air препоръчва на пътниците да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин клиентите ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията неограничен брой пъти, както и да отменят полета си, до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

Зуза Поос, главен директор „Клиенти и маркетинг“ в Wizz Air, каза: „В WIZZ ние се стремим да осигуряваме най-доброто изживяване на клиентите, поради което инвестирахме много в автоматизирането на процеса на възстановяване на заплатените суми още в началото на пандемията. В сравнение с други авиокомпании в Европа, тази система гарантира много по-справедлив подход спрямо пътниците в случай на отмяна на полета, като им гарантира, че могат да получат парите си обратно възможно най-бързо. Горди сме, че обработваме 95% от исканията за възстановяване на пари в рамките на само седем дни и ще продължим да инвестираме в технологията, за да направим процеса на компенсация възможно най-безпроблемен и интуитивен, а клиентите отново да могат да пътуват безгрижно.“

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията