Slide
Slide

Бургас. Нискотарифната авиокомпания Wizz Air открива нова база в България през тази година. Досега авиокомпанията имаше свои бази в София и Варна, а през тази година ще разшири своето присъствие в България, като открие своя база и в Бургас. Авиокомпанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на летището в Бургас между 10 юни и 12 септември 2021 г.

Новината преди броени минути съобщи Андраш Радо, старши мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, в онлайн конференция, в която участие взеха още: д-р Франк Кванте, CEO на Фрапорт България, Георги Чипилски, директор на Летище Бургас, Димитър Биков, началник отдел Авиационен маркетинг на Летище Бургас, и Диана Саватева, заместник-кмет „Култура, туризъм и спорт“ на Община Бургас.

Припомняме Ви, че Wizz Air получи наградата на Bgtourism.bg и списанието ни Destinations – ultimate guide for your holiday за Авиокомпания на годината, а Община Бургас – голямата награда за Дестинация на годината!

Голямата новина на деня е, че компанията обяви нови маршрути от Бургас, от юни 2021 г.

от 10 юни до Дортмунд – вторник, четвъртък и събота, цени от 68, 99 лева
от 10 юни до Тел Авив – вторник, четвъртък и събота, цени от 77, 99 лева
от 11 юни до Киев – понеделник, сряда и петък, цени от 48, 99 лева
от 11 юни до Ливърпул – понеделник и петък, цени от 77, 99 лева
от 11 юни до Познан – понеделник и петък, цени от 48,99 лева
от 13 юни до Айндховен – сряда и неделя, цени от 68,99 лева
от 13 юни до Турку – сряда и неделя, цени от 58,99 лева

„Имам удоволствието да Ви поздравя от името на кмета на община Бургас Димитър Николов. Това, което чухме преди малко, е добра новина за Бургас и региона. Благодаря на Wizz Air, които направиха важна стъпка в подкрепа на туризма. Отварянето на база и възможността за поддържане на 14 линии открива възможност освен за пътуване, но и за откриване на нови работни места“, заяви зам.-кметът Диана Саватева, която покани Андраш Радо да избере Бургас за дестинация за своята почивка. Всички туристи има какво да видят и преживеят в Бургас, добави тя. В бюджета на Общината са предвидени 360 000 лв. в помощ на полетите извън сезона.

„Слънчев бряг“ АД излиза на печалба за първи път от 14 години насам

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията