Български аниматори забавляват туристите на гръцкия остров Корфу
Български аниматори забавляват туристите на гръцкия остров Корфу
Slide
Slide
Slide
Slide
  • Професионални аниматори се грижат за гостите в хотел Almyros Beach Resort
  • Хотелът е предпочитано място за семейни почивки и събития, а комуникативен и ентусиазиран екип от млади аниматори превръща ваканцията на туристите в незабравим спомен
  • Greek Olympic Day потапя гостите в олимпийския дух и традиции на домакините

Остров Корфу. Акробататично и огнено шоу, комедийни вечери, танцови шоу програми, караоке и дискотеки за малки и големи посрещат гостите в един от най-предпочитаните хотели на гръцкия остров Корфу – Almyros Beach Resort.

Голям артистичен и изобритателен екип от професионални аниматори го превръща в любима дестинация за семейства, влюбени двойки, приятелски компании и тийм билдинги. Хотелът разполага чудесни условия за настаняване и изхранване, с прекрасен плаж, който е в непосредствена близост, както и с впечатляваща панорама към красивото и безкрайно море.

Зад незабравимите спомени на гостите стоят усилията на екип от осем млади човека със заразителен ентусиазъм, за който анимацията е не просто професия, а призвание. Те са позитивни и пълни с енергия. Времето ги е превърнало в аниматори, които знаят какво да предложат на своите гости, за да са щастливи и безгрижи по време на своята ваканция.

Красимир Иванов от Горна Оряховица е ръководител на екипа, всички се обръщат към него с Краси. Това лято в хотела той разчита на: Цветелина от Бяла (Варна), Радина и Мария от Горна Оряховица, Никол от Велико Търново, Цветина и Янислав от Варна и Габриел от Димитровград.

Екипът е като едно голямо семейство,

което всеки ден подарява усмивки на новите си приятели от цял свят! Не малка част от гостите в хотела са от България и това е първият голям сюрприз, с който сънародниците са посрещани.

Wizz Air стартира първите си полети от Пловдив, авиокомпанията ще лети до Лондон, Дортмунд и Меминген

Красимир Иванов

„Още като дете се занимавах със спорт. Дълги години спортувах хандбал до ниво национален състезател няколко сезона. Когато завърших училище и станах студент във ВСУ „Черноризец Храбър“ – гр. Варна, със специалност „Право“, смених града и социалната си среда драстично. Спортът вече не беше приоритет, а стана хоби номер едно. Трябваше да работя през летните сезони и тогава мой познат ми разказа за тази митична професия аниматор.

Естествено през 2009 г. това беше абсолютно непозната сфера за мен, но пък реших да опитам. Минах кастинг, вземах изпит след изпит и един ден получих обаждането, с което ме поканиха като спортен аниматор, в Гърция на полуостров Халкидики за летния сезон през 2010 г. Естествено че приех, това беше възможност да комбинирам спорт, контакти и работа!“, споделя Краси.

Той признава, че тогава е попаднал на строг, опитен и страхотен шеф – аниматор, от който научил и видял много. „Продължих по време на образованието си да работя сезон след сезон, като минах през цялото развитие на аниматорската стълбица –  аниматор, асистент шеф, шеф аниматор, координатор на екипи, а в последствие работих и на острови. Изучих професията из основи и завърших „Право“, споделя Краси.

Българин успешно ръководи хотел на гръцкия остров Корфу

За първи път той е посетил Гърция през 2001 г. и това е оставило трайна следа в съзнанието му. От 2010 г. се запознава с много аниматори и хотели партньори само и единствено в Гърция. През 2018 г. заминава за Германия с цел да промени отново живота си из основи, но се оказало, че вече е късно.

Професията го е спечелила и бързо го е върнала отново на Земята на Боговете.

„Много хотелиери, мениджъри и бивши аниматори започнаха да ме търсят с въпроси за предстоящия сезон. Тогава осъзнах, че имам възможност да превърна досегашната ми лятна работа в основна дейност и създадох на база опит и дългогодишни контакти “Forever Fun” Entertainment Company. На въпроса: „Защо в Гърция?“, накратко отговарям така: По-дълъг сезон, по-добро заплащане, по-голям пазар и красива екзотика“, убедително отговаря Краси.

Ирландец се влюби в родопско градче, превърна го в свой дом (видео)

Той признава, че на база опита, който имат като компания оперираща в сферата на хотелската анимация осъзнават, че партньорите имат различни нужди и план на действие за всеки сезон, според големината на хотела, неговата заетост, база и концепцията която се следва. Тези параметри са водещи за моделиране и създаване  на програма за деца и възрасти, която да отговаря на нуждите на партньорите и на техните гости.

„В хотел Almyros Beach Resort създадохме много добро разнообразие от програми за деца, тийнейджъри и възрастни, които са разделени на сутрешна, следобедна и вечерна част. Всеки ден имаме различни тематични дни за децата (Adventure Day, Pirate Day, Olympic Day, Face Painting, Treasure Hunting и др.)

Програмата за деца, която следваме, предлага 14 различни тематични дни,

защото всяко щастливо дете за нас означава и щастливи родители. Всеки ден нашите тийнейджъри и възрастни гости могат да избират различни видове спорт и фитнес занимания, тъй като Almyros Beach Resort има отлична база. Yoga, Aqua Gymnastic, Aqua Dance, Beach Volleyball, Football, Tennis Court, Darts Game, Boccia/French Balls допълват богатата програма.

Старият град в Несебър ще бъде домакин на впечатляващия фестивал „Тракийски Мистерии“

Вечерната програма е от съществено значение за доброто настроение на гостите и атмосферата в хотела, затова и тя е наситена с разнообразие от различни шоу програми и спектакли. Предлагаме комедийни вечери, танцувални шоу програми, акробатично и огнено шоу, караоке, дискотеки, както и програми въвличащи самите гости на сцена“, споделя Красимир Иванов.

Специални оферти

в хотел Almyros Beach Resort – ТУК

Той е категоричен, че анимацията определено не е само за деца. В същината си тя се разделя на Парти анимация и Хотелска анимация. Двете са коренно различни. Накратко, ако първата се отнася до организиране на дадено събитие, то втората се отнася до организиране на целодневна заетост за малки и големи, в продължение на дни.

„Аниматорите създават начин на живот и един балон на щастието, което да зареди хората за дълъг период с емоция и нетърпение за още. Анимацията е за всички, които я търсят, за всички които искат нещо различно. Без значение дали я наблюдаваш или участваш в нея, тя те „докосва“ положително емоционално“, счита ръводителят на екипа.

Най-предпочитани за туристите в Almyros Beach Resort през лятото са басейните спортове и плажните игри. Емблематични за лятото са плажния волейбол, водната топка, водна гимнастика и танците в басейна.

Almyros Beach Resort се намира на о. Корфу, който се счита за един от най-зелените острови.

Гърция е сред най-посещаваните дестинации от българските туристи заради природата, продукта и отношението на домаките

Силен тематичен ден, който аниматорите са включили в програмата си, е “Greek Olympic Day”.

През “Greek Olympic Day” хората могат да се докоснат до едно целодневно гръцко преживяване,

започващо от олимпийски спортни игри за възрастни и деца, награждавания, традиционни напитки и ястия, до барбекю с прекрасна вечерна програма: фолклорни танци, костюми и жива музика под звездите.

През годините анимацията също търпи своето развитие. „В по-ранните години на анимацията, нямахме на разположение толкова технологии и съоръжения, с които разполагаме днес. Всяко игрище, всеки корт, всеки инвентар, който използваме днес е различен спрямо тези от преди 10 години.

Мениджмънтът на Almyros Beach Resort прекрасно осъзнава важността на нашия департамент – Entertainment, и за това разполагаме с много добри озвучителни системи, светлини, мултимедии, екрани и материална база, които наистина спомагат за отличния вид на нашите спортни и вечерни програми. Това от своя страна ни провокира да се развиваме и да добавяме всеки следващ сезон по нещо по-голямо и по-грандиозно“, признава Красимир Иванов.

Ryanair предвижда да лети 6 пъти седмично от Пловдив през зимата, обяви нов маршрут

На въпроса „Кой е ключът за щастлива ваканция?“, той отговаря така: „На първо място никога не отивам с идеята някъде да търся недостатъци.

За мен щастливата ваканция е тази, която е изпълнена с енергия,

тази, в която срещна нови хора, видя нови места, опитам нова храна, нова напитка, усетя нова традиция или култура.
Трябва да бъдем отворени за нови преживявания, за да можем да създаваме положителни емоции, които от своя страна хранят приятни спомени. Това остава следа. А щом открием такова място, то изпълва със съдържание думата „ваканция“ в съзнанията ни“, споделя Краси.

Световният автомобилен гигант Ферари имаше събитие по време на сезона в хотел Almyros Beach Resort, като домакините дадоха възможност на своите гости да се докоснат до най-новите модели, а Красимир отново използва повода, за да накара туристите да се усмихнат

Подарете си още летни и незабравими спомени в Almyros Beach Resort  – на гръцкия остров Корфу, с екипа на “Forever Fun” Entertainment Company!

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

*публикация

Сподели публикацията