Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. Нискотарифната авиокомпания Wizz Air днес обяви, че стартира първите си полети от и до Пловдив. Започвайки от началото на ноември 2021 г., авиокомпанията ще оперира три изцяло нови маршрута от Града на тепетата до Лондон, Дортмунд и Меминген. Най-новите услуги на WIZZ ще се извършват съответно 3 и 2 пъти седмично, предоставяйки на клиентите удобна възможност както за ваканция, така и за бизнес пътувания. Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 38.99 лв.* Всички полети на превозвача се извършват при засилени хигиенни мерки.

МАРШРУТ
ДНИ
ЦЕНИ ОТ*
НАЧАЛО
ПЛОВДИВ – ЛОНДОН
Понеделник, сряда, петък
38.99 лв.
3 ноември 2021 г.
ПЛОВДИВ – ЛОНДОН
Вторник, събота
38.99 лв.
6 ноември 2021 г.
ПЛОВДИВ – ЛОНДОН
Вторник, събота
38.99 лв.
6 ноември 2021 г.

Днешната новина за първите полети на Wizz Air от Пловдив е още едно доказателство за силния ангажимент на авиокомпанията към българския пазар и това да предоставя на пътниците все по-вълнуващи, безопасни и достъпни възможности за пътуване. Превозвачът вече лети от София, Варна и Бургас и добавяйки Пловдив към своята непрекъснато растящата мрежа, Wizz Air ще подпомогне и икономическото развитие на България, като допринесе ефективно за развитието на местния туризъм чрез свързването на Града на тепетата с тези дестинации, създавайки и нови работни места в авиоиндустрията и свързаните с нея сектори.

Ryanair предвижда да лети 6 пъти седмично от Пловдив през зимата, обяви нов маршрут

Новите маршрути на Wizz Air от Пловдив са перфектен избор както за летни пътешествия, така и за културен туризъм. Лондон е един от градовете, които е задължително човек да посети поне веднъж в живота си. Със своята 2000-годишна история градът предлага изобилие от красиви причини да го изберете като следващата си дестинация. Независимо дали търсите исторически забележителности или архитектура, вкусна храна или футбол, незабравими партита или модни ревюта, в Лондон има всичко.

Германската перла Дортмунд пък е популярна най-вече със силния си футболен отбор и бирата, но може да предложи много повече. Градът изненадва своите посетители с разнообразие от интересни културни забележителности и музеи. Туристите са привлечени и от многобройните открити зелени площи и паркове в Дортмунд – половината от града се състои от градини, земеделски земи и паркове. Въпреки че не е толкова популярна туристическа дестинация, Меминген също може да ви изненада много. Историята му датира още от ерата на Римската империя. Старият град с многото си кралски дворове, замъци и патрициански къщи, дворци и укрепления е един от най-добре запазените в Южна Германия. Поради близостта си до региона Алгой, той е притегателен център и за туристи, които планират да посетят Баварските Алпи или Боденското езеро.

С воден салют посрещнаха първия полет на GullivAir от София до Бургас (снимки)

Андраш Радо, старши мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира: „Изключително сме развълнувани и щастливи да посрещнем Пловдив в нашето голямо семейство и да започнем да летим от този красив български град. Днешното разширяване на нашата мрежа допълнително подчертава ангажимента ни към местния пазар и амбицията ни да предложим на българските пътници все по-интересни и безопасни възможности за пътуване до нови дестинации както с цел ваканция, така и бизнес. Убедени сме, че нашите нови полети, супер атрактивни цени и засилени мерки за безопасност ще допринесат и за развитието на местния туристически сектор. Нашият приятелски настоен екипаж вече е готов да посрещне с усмивка зад маската първите пловдивски пътници на борда на Wizz Air.“

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 cм). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията