Шумен. Фестивал на динята ще се проведе днес в шуменското село Салманово. Празникът ще започне от 17 часа в парка на селото.

Организаторите са предвидили игри и изненади за малки и големи. В традицонното дефиле на плашилата тази година ще се включат и от казанлъшкото село Шейново. Ще бъде подредена изложба от близо 60 рисунки на деца от София, Враца, Казанлък, Попово, Бургас, Русенско, Плевенско и Шуменско, които участваха в онлайн изданието на конкурса за динята. И тази година ще бъде избрана най-голямата диня, която ще бъде претеглена на място и разрязана след това на площада.

„Винаги е много весело, шумно и интересно както за участниците, така и за гостите. Надяваме се отново да се получи многолюден и хубав празник на селото“, казва читалищният секретар Росна Грудева.

За настроението на участниците, гостите и публиката ще се погрижат самодейци от село Николово, Русенско и от читалищата в селата Хан Крум, Троица, както и групи от Салманово. Специален гост на празника е Райко Кирилов – един от най-обичаните български народни певци.

Организатори на събитието са Община Шумен, кметството в Салманово и Народното читалище „Развитие – 1895“. От администрацията съобщават, че по време на празника в селото, от 17.00 до 22.00 часа ще бъде затворено движението по ул. „Шипка“ в участъка от кръстовищата с улиците „Добри Алексиев“ и „Камчия“. Временната организация ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA