Пампорово. Балнеолечебен комплекс в местността „Караджова нива“ край девинското село Беден ще прави „Пампорово“ АД. Видно от публикуваните в сайта на ековедомството документи инвестиционното намерение вече е минало всички съгласувателни процедури. Идеята на дружеството, което стопанисва ски пистите в курорта Пампорово, е да бъде създаден балнео комплекс за клиенти с водни процедури за подпомагане на лечението им, водно-терапевтични процедури за укрепване на имунната система, профилактични масажни и ванни терапии за облекчаване и разпускане па тялото.

Проектът предвижда изграждане на 14 топила в отделни помещения или с отделно обособени външни зони, разделени от парково озеленяване. Включени са общи съблекални със санитарни помещения, предназначени за външните и вътрешните топилки. Инвеститорът смята да подменя непрекъснато водата в топилата, за да може да се използват в максимална степен лечебните й свойства с цел също и подобряване на хигиенно-санитарните изисквания. Предвижданията са комплексът да работи целогодишно, а топилките – по 14 часа дневно между 8 и 22 часа.

Ще бъдат изградени топила с по-голям обем в две самостоятелни постройки, снабдени с помещения за преобличане, санитарни и масажни помещения. Също така басейн с размери 2,4/4,8/0,9 метра или 10.4 кубични метра, предназначен за повече хора.

Освен топилките и малки басейни, проектът предвижда изграждане на 4-5 двустайни бунгала за масажни, физио/кинезитерапевтични и индивидуални ванни процедури. Всяко бунгало ще разполага с две помещения с вани и масажни легла за процедури с общо санитарно помещение за преобличане и къпане. Ще се построи сграда с ресторант тип снек бар с около 54 места на закрито и тераса с допълнителни 24 места. До него в обща сграда ще се разположат административният блок, състоящ се от рецепция, складове, помещения за персонала, магазини и други, а на второ ниво ще се изградят 5 хотелски двойни стаи и 2 хотелски апартамента със самостоятелни вани. Паркингът ще е с места за 26 автомобила. Предвижда се комплексът да се захранва с минерална вода от находище „Беденски минерални бани“ – собственост на община Девин, като необходимото количество е около 1,5 литра в секунда.  Припомняме, че в края на юли от „Пампорово“ съобщиха официално, че се впускат в новото предизвикателство, наречено лечебен туризъм, който включва климатолечение, горска терапия, възползване от йонизацията на въздуха и фитонициди.

От дружеството създадоха собствена хранителна добавка „Тера Окси“. От началото на юли пък разкриха нов медицински център с програми за възстановяване на здравето, в това число и за възстановяване след Ковид-19. Източник © Actualno.com

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA