Реймънд Уилкинсън
Slide
Slide

Чепеларе. Красивото планинско градче Чепеларе е спечелило сърцето на ирландеца Реймънд Уилкинсън. Това става ясно от видео, публикувано в страницата във фейсбук Visit Chepelare, която популяризира дестинацията със снимки, видеа и любопитна информация.

Уилкинсън днес е пенсионер. Преди четвърт век той за първи път вижда това място и се влюбва в него. По професия е учител по география. Веднага решава да си закупи апартамент и през почти половината време от годината той прекарва тук заради климата и красотата на природата. Така Чепеларе става неговата отправна точка за пътешествията му из страната ни, когато е у нас. Реймънд толкова е впечатлен от българското градче, че не може да го нахвали в родината си, а това е спечелило вниманието на негов приятел, който също си закупил къща в Чепеларе.    

Най-важните новини за туризма в Чепеларе – ТУК!

„Дойдох преди 25 години и се вллюбих в това място. Това място ме плени, защото хората са приятелски настроени, а времето е толкова свежо, приятно, въздухът е прекрасен. И разбира се да не пропусна да добавя, че ракията тук е невероятна!“, признава ирландецът.

За часове десетки харесват и споделят видеото, а близо 7 хиляди души са го гледали в социалната мрежа.

В Чепеларе ирландците обичат да се събират с местните си приятели, свирят на китара и обсъждат ежедневните теми  от живота и политиката. Страницата Visit Chepelare е в подкрепа на местния бизнес и популяризирането на дестинацията. Любопитната информация е полезна за туристите, които са включили Чепеларе и Пампорово в списъка си с целогодишни дестинации за посещаване.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията