Slide
Slide

Междуконтиненталните полети с 99% отстъпка при кацане

София. За стимулиране на въздушния трафик и развитие на свързаността, мениджърският екип на „СОФ Кънект“ разработи специална програма насочена към авиокомпаниите. Целта е предоставяне на повече възможности за пътуващите от летище София и ефективно използване на летищната инфраструктура. Отстъпките за авиопревозвачите са за периода 1 октомври – 31 декември 2021 г., а след допълнителни консултации, срокът може да бъде удължен и за 2022 г.

Стратегическа цел, заложена в програмата на летищния оператор, е стартирането на междуконтинентални полети до Северна Америка и до Азия. Предвидената отстъпка за превозвачите е в размер на 99% от такса кацане.

Друг важен приоритет е превръщането на летище София в регионален хъб и насърчаването на трансферния трафик, като за трансферно преминаващи пътници по редовни международни и вътрешни линии отстъпката е 60%.

За развитието на туризма, стимулирането на българската икономика и свързаността на регионите „СОФ Кънект“ предвижда стимули и за вътрешните полети. Превозвачите с редовни пътнически линии до Бургас и Варна ще ползват отстъпка от такса кацане в размер съответно на 70% и на 90%.

Предвижда се намаляване на такса паркинг за базирани в София самолети. За паркирането на повече от 3 самолета на една авиокомпания, отстъпката е 15%, а при повече от 6 въздухоплавателни средства е 30%. Мярката е насочена към развитието на директните редовни полети и по-добрата въздушна свързаност.

„Новата програма цели да стимулира трафика през летище София, като осигури възможности за откриване на нови дестинации, увеличаване на полетните честоти, привличане на нови авиокомпании и създаване на дългосрочни, стратегически партньорства. Всичко това е в полза на пътниците, които ще имат по-голям избор за планиране на своите пътувания. Нашите действия са насочени и към развитието на туризма и икономиката, които са неразделна част от авиационния бизнес“, това сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ АД.

За първите три месеца (май, юни и юли 2021 г.) от дейността на новия оператор четири авиокомпании – Ел Ал, Таром, Бритиш Еъруес и Аерофлот, възобновяват полетите си. Нови сезонни дестинации за летище София са: Корфу, Родос и Солун. Наблюдава се тенденция за увеличаване на полетните честоти при повечето опериращи авиокомпании през летните месеци – юли и август.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията