Каварна. Туристи твърдят, че на плаж „Русалка“ се плащат 6 лв, за да се стигне до пясъка и морето. Въпреки че на входа от години няма бариери, оказва се, че се събира и такса за паркинг.

Йоана Маринова е от хората, които обичат да пътуват. След като е избрала Северното Черноморие за своето пътешествие, тя се насочва към плаж „Русалка”, за да разгледа ивицата отблизо. Тогава обаче с изненада установява, че трябва да плати такса от 6 лв, съобщи Нова телевизия.

От ваканционното селище обясняват, че в таксата туристите получават редица услуги. „В нея влиза достъпът до минералните басейни, както и всички плажни атрибути – това са чадъри, шезлонги, при наличие на свободни”, посочи управителят на ваканционното селище Владимир Ботев.

След публикация в Bgtourism.bg: Свободната зона на плажа в Каварна вече е в приличен вид

След поредица от дела бариерите на входа на комплекса вече са премахнати. „Делото беше спечелено, съдът се произнесе окончателно и в крайна сметка тази година, след като излезе решението, направихме няколко проверки”, каза кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева.

Въпреки това обаче пари продължават да се събират. Според управата те не са за вход към плажа, а такса за паркинга. От ваканционното селище са на мнение, че достъпът до плажа не е ограничен.

Видео NOVA

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA