Slide
Slide

Пампорово.  Едно уникално събитие се завръща в Пампорово за 11-тото му поредно издание през уикенда на 20-21 февруари. Колоездачи от всички краища на България се събират в Родопския ни курорт, за да премерят сили  в зрелищния „Зимен Байк Дуел“.

По традиция състезанието се провежда в разгара на сезона, а участниците карат по специално изградено снежно трасе включващо множество интересни елементи, като скокове, виражи, стръмни отсечки и скоростни прави и ще бъде разположено на писта №7 с финал при Туристически Център Пампорово.

Надпреварата се провежда в дуел формат с пряка елиминация, като стартират по двама участника едновременно, а по-бързия продължава напред към финала. Освен преките опоненти, едно от основните препятствия за състезателите е снега и постоянно променящото се под гумите на колелата трасе с дължина от 1 километър.

Hot Springs Medical & Spa Hotel – най-награждаваният хотел в България (снимки+видео)

Участниците ще бъдат разделени в няколко категории – мъже, жени, юноши и ветерани, а за всички победители има подготвени награди от партньорите на събитието – Ред Бул, Допелхерц, хотел Перелик и други. Събитието се провежда с подкрепата на Пампорово АД и община Смолян.

Откриха нов ваканционен комплекс край Разлог, гостите се наслаждават на СПА екстри и чудна гледка към планината

Със събитието се дава официален старт на състезателния „байк“ сезон в Пампорово, където през лятото предстоят много интересни събития, сред които голямо международно състезание кръг от “iXS Downhill Cup” сериите, на което Велопарк Пампорово ще бъде домакин за втори път.

103° Hotel & SPA в Сапарева баня привлича гости с две неустоими оферти, скоро врати ще отвори и хотел 103 Alpine

Междувременно в курорта условията за зимни спортове са отлични, като през изминалите дни успя да натрупа около 40 см нов сняг, а операторът на ски зоната се възползва от ниските температури, за да произведе допълнително и изкуствен сняг, за още по-добри и устойчиви условия по пистите.

Катарино СПА Хотел – вдъхновени от природата… (снимки+видео)

Сезонът в Пампорово е в разгара си, като освен да карат ски и сноуборд, посетителите на Пампорово могат да се възползват и от други алтернативни услуги и активности, предлагани от Туристически Център Пампорово, сред които преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.

Информация за всичко интересно, което се случва в Пампорово, работещи писти и съоръжения, както и директна онлайн продажба лифт карти, ски оборудване и хотелско настаняване, може откриете на официалната онлайн платформа на курорта на www.pamporovo.me

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията