Slide
Slide

София. Полагаме максимални усилия за подкрепа на отрасъла, като сме в непрекъснат диалог както с представителите на бизнеса, така и правителството в търсене на най-добрите решения. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на общото събрание на Управителния съвет на Националния борд по туризъм.

Hot Springs Medical & Spa Hotel – най-награждаваният хотел в България (снимки+видео)

Удовлетворена съм, че водим активни разговори и съвместно открояваме и реализираме различни мерки и инициативи, с които да бъде подпомогнат отрасълът както за преодоляваме на последиците от разпространението на Ковид-19, така и за плавното възстановяване на сектора, обясни вицепремиерът.

Министър Николова уточни, че пандемията е блокирала работата на туристическия сектор на световно ниво, но е довела и до промени в нагласите и търсенето на туристите и измени работата на заетите в отрасъла. По думите ѝ вече е започнало зараждането на нови тенденции, които ще се развиват както през тази, така и през следващите години. И добави, че всички в отрасъла трябва да са по-гъвкави и иновативни, за да се приспособяват към новите реалности.

Откриха нов ваканционен комплекс край Разлог, гостите се наслаждават на СПА екстри и чудна гледка към планината

Вицепремиерът информира още, че в средата на зимния сезон трябва да започнем да мислим за предстоящото лято, което също ще има своите предизвикателства. Доказано работеща стратегия е, че ранното планиране и подготовка дават много по-добри резултати, и затова се надявам с Вас да продължим обсъждането на стъпки и инициативи, които трябва да бъдат предприети, за да гарантираме безопасна и спокойна почивка на туристите и работа и заетост за представителите на бизнеса, заключи тя.

От Националния борд по туризъм благодариха на министър Николова за това, че е винаги насреща за разговор и обсъждане на всякакви идеи и инициативи. По време на срещата бяха дискутирани проблемите на сектора и бъдещи проекти за подкрепа на бизнеса и рестартирането му след пандемията от коронавируса.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията