Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Известната торта “Гараш” е създадена в Русе

Известната торта “Гараш” е създадена в Русе

Русе. Малцина знаят, че в Русе е приготвена за първи път известната торта "Гараш". Тя носи името на своя създател, австро-унгарецът Коста Гараш, който...
Четирима приятели организират вкусни тематични пикници на красиви локации в България

Четирима приятели организират вкусни тематични пикници на красиви локации в България

Пред Bgtourism.bg Адриана Стефанова - един от четиримата кулинари и съорганизатор на тематичните уикенди - Здравейте! Как и кога се зароди идеята да организирате тематични...
България става център на ресторантьорския спорт, хиляди ще се стекът в Равда

България става център на ресторантьорския спорт, хиляди ще се стекът в Равда

Бургас. България има шанс да се утвърди като център на ресторантьорския спорт. За трета поредна година у нас ще се проведе световен шампионат по...

Седем съвета за консумацията в жегата

В жегите не се чувстваме добре. Потим се, боли ни главата, чувстваме се отпуснати, не спим добре и ни е трудно да се концентрираме....
“Черноморска кухня”: Шеф Валентин Иванов – готвачът от Добрич с бърза и успешна кариера

“Черноморска кухня”: Шеф Валентин Иванов – готвачът от Добрич с бърза и успешна кариера

Варна. Продължаваме да представяме готвачите, които подкрепиха проекта "Черноморска кухня". Техните уникални рецепти достигат от тях директно до вашата кухня. Днес във фокуса на...
Ути направи 10-килограмово Харманлийско кюфте за празника на Старопрестолната столица

Ути направи 10-килограмово Харманлийско кюфте за празника на Старопрестолната столица

Велико Търново. Популярният готвач Ути Бъчваров направи от телешко месо 10-килограмотно вкусно кюфте. Това стана по време на празника на Велико Търново, на събитието...
В неделя е време за  … Свинско филе с пюре от целина и моркови, гъби и сос от карамелизиран лук

В неделя е време за … Свинско филе с пюре от целина и...

Здравейте, приятели на BGtourism.BG! Вече сме в четвъртата седмица на нашата рубрика "В неделя е време за …". Тя се радва на голям интерес и...
Млад и амбициозен шеф-готвач, завършил в Швейцария, създаде уникално меню с вкус на Добруджа

Млад и амбициозен шеф-готвач, завършил в Швейцария, създаде уникално меню с вкус на Добруджа

Добричлии и гостите на града ще имат уникална възможност да се насладят на кулинарните умения на една нова звезда в кухнята – 23-годишният Михаил...
Огромен интерес към новооткритата кулинарна академия в Слънчев бряг (снимки + видео)

Огромен интерес към новооткритата кулинарна академия в Слънчев бряг (снимки + видео)

Слънчев бряг. При голям интерес днес в курорта "Слънчев бряг" бе открита кулинарна академия. Тя събра в екип трима от най-добрите ни шеф-готвачи у...
Дълги опашки за безплатни дюнери в Добрич

Дълги опашки за безплатни дюнери в Добрич

Добрич. Дълги опашки се извиха днес в Добрич. Точно в 10 часа отвори врати новия търговски обект в началото на центъра на Добрич, който...