Слънчев бряг. При голям интерес днес в курорта „Слънчев бряг“ бе открита кулинарна академия. Тя събра в екип трима от най-добрите ни шеф-готвачи у нас – Анатоли Колев, Валентин Иванов и Ивайло Диков. Още от сутрешните часове на деня желаещите да се включат в отделните курсове през следващите месеци нажежиха до червено телефоните на майсторите в кухнята, за да се включат в обученията им. Сред кандидатите имаше не само хора, които работят в хотели и ресторанти, но и любители, които искат да надградят своите знания. Тренировъчният център „Робуста“ се намира в най-големия ни курорт по Черноморието, а началото на курсовете ще бъде поставено на 10 февруари с курс по пица Класика.

Академията е отворена и за други гост-професионалисти, които ще предадат своя опит на кандидатите. Техните имена ще бъдат обявени на по-късен етап. На официалното откриване на Кулинарната школа специални гости днес бяха пицарят магьорник Радостин Кирязов и шеф Асен Асенов, който има ресторант в района на Тоскана, Италия.

Тримата виртуози посрещнаха своите гости с вкусни хапки, пицети, брускети и още много кулинарни изненади, които бяха истинска наслада за сетивата на гостите. Майсторите държаха на всеки един детайл и подготвиха всичко с голяма страст. С огромно желание и вълнение поставиха началото на новия си проект.

Световните майстори на пицa шеф Кирязов и шеф Колев с лекота въртяха тестото за пица във въздуха като грамофонна плоча, а италианското национално ястие, популярно в цял свят, се опичаше и добиваше неустоим вид за не повече от 120 секунди в професионалната фурна на домакините. Резултата – всички си облизаха пръстите!

С наздравица и пожелание за успех много приятели, бизнесмени и кулинари поздравиха Анатоли Колев, Валентин Иванов и Ивайло Диков за важната стъпка в тяхното професионално развитие.

Отляво надясно Ивайло Диков, Радостин Кирязов, Анатоли Колев, Асен Асенов и Валентин Иванов

„Пожелавам Ви да вървите устремно напред, да обучите млади хора, да получавате много добри отзиви и да създадем още такива хубави места заедно“, заяви по време на откриването Снежана Георгиева – собственик на „Робуста“ – водеща компания в българския туризъм в оборудването на барове и ресторанти.

Ето и програмата на курсовете за февруари, март и април.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията