Шеф Дарил Шулар с ексклузивни майсторски класове в Кулинарна Академия HRC и специална тематична...
София. С радост съобщаваме, че прочутият шеф Дарил Шулар ще посети България за поредица от ексклузивни кулинарни събития, включващи два затворени майсторски класа „Discover...
Във Велико Търново ще се проведе кулинарната презентация „Вкусът на една туристическа дестинация“
Велико Търново. На почивка или бизнес пътуване, за ден – два или седмица, в мегаполис или малко градче… Сетивата ни пътуват с нас и...
През октомври в София ще се проведе второто издание на Деня на отворените врати...
Интервю за Bgtourism.bg с г-н Хавиер Морал - търговско-икономически съветник при посолството на Испания в София
- Здравейте, г-н Морал! Благодаря ви, че отделихте време...
Банско представи кулинарните си възможности на туристическото изложение в София
София/Банско. Банско представи своите кулинарни традиции. Това стана на най-голямото международно туристическо изложение в България - "Ваканция и СПА Експо". Лично Малин Бистрин -...
Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи
Инициативата е подкрепена от министъра на туризма Зарица Динкова
София. България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (JeuneRestaurateurs). Владислав Пенов...
България се присъеднява към JRE-Jeunes Restaurateurs
Владислав Пенов, Филип Захариев и Веселин Калев ще бъдат анонсирани пред международната общност на JRE като посланици на богатото кулинарно наследство на България
София. По...
16 февруари на GastronomiX в София: Денят на сладкарството и шоколатиерството
София. Съкровищница от знания за всеки с интерес в сладкарството и шоколатиерството. Така можем да бъде определен последния ден на GastronomiX – 16 февруари....
Шеф Манчев: До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен
Истанбул. "До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен. Срокът е реалистичен.", заяви пред Bgtourism.bg в Истанбул шеф Иван Манчев. Той...
Наградиха победителите в конкурса „Най-вкусни станимашки сармички“
Асеновград. Атанаска Костадинова е майсторът, който си извоюва първата позиция в най-апетитния конкурс, обявен от община Асеновград – „Най-вкусните станимашки сармички“. Дамата печели шампионското...
Шарена палитра от кулинарни иновации представиха студентите от Институт по кулинарни изкуства
Варна. Проведе се поредното издание на “Food Innovation Exhibition”, уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни изкуства...