Slide
Slide

Варна. Студенти по туризъм се запознават с добри практики чрез пътуващи семинари. Традиционният пътуващ семинар „С аромат на рози“ е сред добрите примери на възпитаниците от специалност „Туризъм“ в Икономически университет-Варна, който тази година се проведе от 10 до 12 април по маршрута Варна – Габрово – Шипка – Казанлък – Клисура – Сопот – Карлово – Стара Загора – Варна.

Целта на пътуващите семинари е да се затвърдят получените теоретични знания в практиката. В семинара взеха участие 43-ма студенти от специалности „Туризъм“ и „Международен туристически бизнес“. В рамките на пътуването студентите подготвиха и реализираха анимационна програма по предварително изготвен сценарий и представиха екскурзоводски беседи за туристическите обекти, включени в маршрута.

Чрез пътуващите семинари обучаващите се придобиват специализирани познания в различни области от туристическата практика, а също създават ценни познанства, съпреживяват положителни моменти и трупат реални впечатления. Най-старата специалност по туризъм във висшето образование в България, която през 2025 г. ще отбележи 60 г. от създаването си, си поставя за цел да продължи с утвърдените добри практики в имплементирането на пътуващи семинари в обучението по туризъм.

Сподели публикацията