Slide
Slide
Slide
Slide

Плетеница от древни загадки, прелестни гледки, море и подмладяващи процедури в лечебни минерални извори. Всичко това е част от програмата „Ликия – Земя на легенди“ на българския туроператор Premio Travel. Разговаряме с Даниела Нинова от агенция Nina Travel дни след завръщането в Родината от инфотур в Турция. Тогава, когато емоциите от пътуването все още са ярки, но вече много по-осъзнати.

Кристиан ИВАНОВ
– Даниела, връщайки се назад към пътуването в Турция с програмата „Ликия – земя на легенди“, кой е най-яркият ти спомен?
– Църквата на Свети Николай Чудотворец Мирликийски в град Демре. Когато влязох в храма, притихнах. Сякаш, за да чуя „разказа“ на иконописите. Не може да се опише с думи, човек трябва да го усети лично на място.

– Как би определила комбинацията от море, исторически забележителности със СПА и луксозни хотели по време на тази програма?
– Това е една изключително добре съчетана програма. На пръв поглед изглежда натоварена, но всъщност е много добре балансирана. Човек носи в себе си от всичко по малко и това съчетание допълва и преплита в уникален синхрон всички елементи от програмата.

– Какви бяха твоите предварителни очаквания преди да тръгнеш на път?
– Знаете ли, ще бъда напълно искрена… Очакванията ми бяха за служебно пътуване, командировка, събиране на повече информация, която да е полезна на туристите, когато я предлагам. Не очаквах да бъда така запленена от посетените места, градове, обекти. Не очаквах, че вече 2 седмици след завръщането ми, все още ще ме държи тръпката и еуфорията от това пътуване.

– Равносметката ти от твоите лични преживявания по време на пътуването?
– Не случайно програмата на Premio Travel е наречена „Ликия – Земя на легенди“. Защо ли? Защото както е казала българският феномен Слава Севрюкова: „В легендите е истината!“. Ликия е земя на истини. Ликия е истина! Лично мен ме докосна, омая и завладя. Ще се върна там отново. Със сигурност.

Екскурзоводите на Premio Travel представят Памуккале и разкриват защо символ на региона е петелът (видео)

– Разкажи ни малко повече за Nina Travel?
– Nina Travel стартира дейността си като туристически агент през 2020 г и е партньор на Premio Travel от самото начало. От 2023 г Nina Travel вече е лицензиран туроператор, който се ограничава само до организиране на екскурзии в нашата Родина. Предлаганите програми са изцяло тематични и се изпълняват винаги с лицензиран екскурзовод.

– Издай нещо, с което скоро ще изненадаш своите верни туристи?
– С удоволствие! Nina Travel предвижда двудневна екскурзионна програма, различна от предлаганите досега. Цялото пътуване ще бъде само с влак, включително и теснолинейката Септември-Добринище. Все още програмата е в проект. По предварителни проучвания има интерес към това различно пътуване.

Сподели публикацията