Президентът ще участва в издигането на българското национално знаме на Роженските поляни и в откриването на събора на народното творчество
Президентът ще участва в издигането на българското национално знаме на Роженските поляни и в откриването на събора на народното творчество
Slide
Slide
Slide
Slide

София/Смолян. Президентът Румен Радев ще участва днес в тържественото издигане на националното знаме на България на Роженските поляни в Родопите. Патриотичното начинание се провежда под патронажа на държавния глава.

Празничната програма започва в 18.00 часа. Президентът Румен Радев ще отправи приветствие в 20.30 часа, след което ще се състои тържественото издигане на националното знаме на Република България. Националният химн ще бъде изпълнен от Гвардейския представителен духов оркестър, Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и деца.

От ранни зори започна подготовката за събора на Роженските поляни

Издигането на българския национален флаг на Рожен е посветено на 111 години от Освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

На 14 юли, петък, държавният глава ще участва от 11.00 часа в откриването на събора на народното творчество „Рожен“ 2023. Началото на събитието ще бъде дадено със звън на родопски чанове от централната сцена. Тази година се отбелязват 125 години от първото провеждане на събора в Родопите.

Хиляди участници се очаква да се включат в традиционния национален фолклорен конкурс за певци, инструменталисти, народни танци, обичаи и словесен фолклор. Организатори на събитието са сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“, фондация „Наследство в бъдещето“ и Община Смолян.

Сподели публикацията