Водите на Средиземно море са тюркаозено сини
Slide
Slide

Кристиан ИВАНОВ
Ючаъз. Какво бих направил, ако имам 132 милиарда долара? Вероятно подобен въпрос си е задавал Бил Гейтс в годините, когато създава своята бизнес империя, а днес основателят на „Майкрософт“ има на разположение и доста от отговорите. Един от тях е да пътува с луксозната си 107 метрова яхта „Лана“ в тюркоазените води на Ликийския пролив в Средиземно море. Гейтс акостира край курортното селце Кале, където обичат да хвърлят котва и други крупни бизнесмени, представители на британското кралско семейство, световни знаменитости.

Седем чудеса на Турция: Тайните на ликийски царски гробници

Красивият ликийски пролив е любимо място на много световни знаменитости

Местните хора не крият, че са щастливи от височайшата компания, а приказните морски гледки наистина са за милиарди! Добрата новина е, че български туристи също имат възможността да им се любуват и то от борда на корабче, което потегля от разцъфналото в цветя и зеленина крайбрежно селце Ючаъз. Екскурзията е включена в програма на родния туроператор Premio Travel „Ликия – Земя на легенди“.

Тези прекрасни гледки се помнят цял живот

Пътуването по море продължава около час в едната посока и през цялото време пред погледа се разкриват приказни морски пеизажи. Воаяжът преминава покрай останките на потънало след земетресение римско селище на остров Кекова, което напомня от колко дълбока древност хората са избирали да живеят на това нереално красиво крайбрежие.

Седем чудеса на Турция: Храмът, в който е погребан Свети Николай

Туристите могат да поплуват в морето от борда на корабчето

По средата на морското приключение, туристите имат възможността да плуват в топлите южни води на Средиземно море от борда на корбачето, преди да се отправят обратно към Ючаъз.

Седем чудеса на Турция: Ефес, градът на Крез, Александър Велики и жриците на любовта

Красиви лодки превозват туристите

Какво е усещането? Усещането да се почустваш като милиадер, поне за един ден, със сигурност си струва. В следващ материал четете за феномена Памуккале и басейнът на Клеопатра, а сега се насладете на пъстра галерия от крайбрежието на Ючаъз.

Снимки Кристиан ИВАНОВ, Bgtourism.bg

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA