Рияд/Снимка Руслан Йорданов и Светла Йорданова, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Рияд. Булевард Рияд Сити (BLVD RUH CITY) или просто булевардът е най-големият развлекателен и търговски център в столицата на Саудитска Арабия. Намира се в северната част на Рияд, в квартал „Хитин“.

Разполага с широка гама от развлекателни съоръжения, включително кина на открито, кафенета, ресторанти и салони за наргиле, домакин е на множество спортни, музикални и театрални събития.

Разработен от SELA, булевардът е популярен с няколкото си забележителни атракции, които са го превърнали в реплика на едни от най-известните международни площади като Таймс Скуеър в Ню Йорк, център Takenda и района Trocadero, вдъхновен от Coventry Street в Лондон.

Небостъргач в Рияд изкушава туристите с невероятна гледка от небесен мост

От стартирането си през 2019 г. проектът претърпя трикратно разширяване на площта си, обхващаща около 900 000 кв.м, което го прави най-голямото развлекателно съоръжение в региона.

Най-големият летищен аквариум в света се намира на новото летище в Джеда

Днес това място е любимо както за привържениците на спорта, които имат своите специални зони, така и за любителите на културата. Едни от най-известните местни и международни актьори са оставили своите отпечатъци на ръце на две от стените в развлекателния комплекс.

Вниманието на посетителите е привлечено от светлините на гигантските екрани, които показват най-новите услуги и проекти на местни и международни марки.

Фермери и хотелиери в Саудитска Арабия накараха пустинята да дава плодове и зеленчуци

Булевардът е прекрасно място за любителите на шопинга, тъй като тук има богато разнообразие на облекла на дизайнери от Саудитска Арабия и на утвърдени имена от цял свят. Има вкус и стил за всеки – от обикновените хора до най-заможните, от най-малките до най-големите – всички са привлечени от блясъка, цветните светлини, разнообразието и красотата.

Огромни площи с цветни фонтани, обградени с красиви градини и магазини, са част от впечатляващите атракции за посетителите от цял свят. В битка за награда за големи и шарени играчки малки и големи опитват своите стрелкови умения в развлекателния център.

Огледалната сграда в Саудитска Арабия създава впечатляващ диалог между природата, историята и бъдещето

До Рияд може да стигнете с директните полети от София на авиокомпанията Wizz Air, а арабската държава днес предлага множество възможности за развлечения и посещаване на емблематични забележителности и ресторанти с вкусна автентична или модерна кухня.

Сподели публикацията