Slide
Slide
Slide
Slide

Чепеларе. Д-р Сийка Кацарова беше удостоена със званието „Почетен гражданин на Чепеларе“. Това стана на тържествена сесия на Общинския съвет днес.
Кацарова е председател на Управителния съвет на Български съюз по балнеология и СПА туризъм,  вицепрезидент на Европейската СПА асоциация и член на Управителния съвет на Германо-Българската индустриално-търговска камара.


Д-р Сийка Анастасова Кацарова, д.и. е родена на 14 декември 1976 г. в гр. Чепеларе. Завършва „Маркетинг и мениджмънт“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, а след това специализира „Международен маркетинг и мениджмънт“ във Виена. През юли 2022 г. защитава докторска дисертация в Медицински университет „Проф. Параскев Стоянов“ – Варна.

От началото на трудовата си кариера се занимава с туризъм, като преминава през Пампорово АД, търговски директор в Шарлопов Груп, а от 2007 г. стартира обществено-полезната й дейност в сферата на туризма като основател (впоследствие и председател на УС до днес) на неправителствената организация Български съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация.

Сийка Кацарова: Здравният туризъм дава огромни възможности на страната ни

В своята дейност се води от мисията: позиционирането на България на вътрешния и международния туристически пазар като качествена дестинация за целогодишен здравен туризъм (в т.ч. Медикъл/СПА, СПА, климатолечебен). 

Ключови успехи на Сийка Кацарова в сферата на туризма:

  • По нейна инициатива и с ключовото й участие като експерт е сформирана работна група към Министерство на туризма, която създава регулация в сектора Медикъл/СПА и СПА туризъм, като изработва Наредба за сертифициране на Балнеолечебен (Медикъл/СПА), СПА, уелнес и таласотерапевтичен център;
  • Благодарение на активността й като председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, през 2019 г. България е включена в елитния списък на Националната асоциация на германските здравноосигурителни каси, като страна, в която разходите направени за възстановяване и рехабилитация се признават и възстановяват;
  • Български съюз по балнеология и СПА туризъм се превърна в национално продуктово туристическо сдружение, обединяващо най-големите инвеститори в сектор Медикъл/СПА и СПА туризъм – повече от 100 от най-добрите 4 и 5-зваздни хотелски комплекси в страната.

Със званието “Почетен гражданин на Чепеларе” днес бяха удостоени още две видни личности Васил Милчев – професионален треньор в дисциплината „Алпийски сноуборд“, и Атанас Пепеланов (посмъртно) – за изключителни заслуги и принос в областта на обществения живот, стопанската дейност и други области свързани с развитието на гр. Чепеларе.

Сподели публикацията