Kingdom Tower в Рияд, Саудитска Арабия/Снимкa Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Рияд. Впечатляваща панорамна гледка се разкрива от Sky Bridge, който е на върха на Kingdom Tower (Kingdom Centre) в Рияд. На височина от 300 метра се виждат мащабите на столицата на Саудитска Арабия с население от 8 милиона души.
Небостаргачът е завършен през 2002 г. Сградата прилича на отварачка, а най-нависоко е атракцията, която ежедневно привлича много туристи. Екипът на Bgtourism.bg също имаше възможност да се наслади на невероятната гледка.
Силно защитени стъклени панели позволяват да се насладите на гледката на залезите или на звездните нощи, да съзерцавате жълтите и червени светлини, отразени по улиците и сградите на Рияд от Sky Bridge.
Друг начин да грабнете момента е като си направите селфи, където блясъкът на града е зад вас в ясен ден. Платформата за наблюдение е 65 метра.
Небесният мост на кулата е 300-тонна стоманена конструкция, която има формата на затворен коридор с прозорци от двете страни. След като заплатят входните такси, посетителите вземат два асансьора, за да достигнат това ниво. Първият асансьор отвежда посетителите до 77-ия етаж, а след това с друг асаньор се стигна до 99-ия етаж. Цените на билетите са 69 SR (35 лева) за възрастни и 23 SR за деца под 10 години.
Не забравяйте да се поглезите, като пазарувате в магазините в най-добрите световни и местни марки в Kingdom Center.
Готови ли сте за това приключение в Рияд? Ако отговорът е да, то вие сте на един полет разстояние от София на самолетната авиокомпания Wizz Air!
Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA