Снимки Руслан Йорданов и Светлана Йорданова/Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide
АлУла. Кралство Саудитска Арабия не само отвори вратите на своите богатства за туристите си, но и накара пустинята да цъфти. В наши дни дестинацията се променя със смайваща скорост и изгражда истински зелени оазиси насред едни от най-сухите и горещи места в света, които виждаме как дават плодове и зеленчуци насред пустинята.
Живакът на термометъра е скочил до 42 градуса, но това не пречи под жаркото слънце местните фермери да берат плодовете на своя труд – домати, краставици, патладжан, пипер, чушки, моркови, зеле, чесън, лук и подправки от градините, които сами са отгледали. На добра реколта се радват и хотелиерите, които в своите комплекси са обособили специални градини за своите култури.
Поле с царевица в местен хотелски комплекс
Районът на АлУла е пример как насред пясъците и между огромните напечени от слънцето скали могат да се появят не само гори от палми, но и многобройни зелени полета с растящи царевица, пшеница, слънчоглед и други агро култури. Екологичната политика на страната включва засаждането на милиони дървета годишно, а Кралството подкрепя всяка инициатива за еко и здравословна храна.
Възползвайте се от директните полети на Wizz Air от София до Рияд, за да преоткриете променящата се Саудитска Арабия – различна и интересна дестинация, която с много реформи и големи мащаби върви смело напред към своето развитие като съвременна и модерна дестинация.
Сподели публикацията