Slide
Slide

Берово. Северна Македония е съседка на България и целогодишно сънародниците ни могат да я посещават с цел туризъм, за да се запознаят с красивите забележителности и вкусните кулинарни предложения. 

БЕРОВО

Зеленината и тучната природа на Малешевските планини е първото нещо, което ще ви посрещне при влизане в страната. Не бива да пропускате тази красота, обогатена от изкуственото Беровско езеро, което има красиви места за пикник, а през юли и август можете да се изкъпете във водите на езерото. 

Сред прохладата на боровете се насладете на приятна атмосфера и традиционна храна от този климат, бяло беровско сирене, малашевска тава, баници, зеленчуци и макала.

ЩИП

Културно-исторически град, в близост до който се намира античният град Баргала и щипската крепост Изар, която удивлява с красивата панорама на целия град. Не забравяйте да спрете поне по пътя и да опитате пастърмата от Щип.

Какво не трябва да пропускате по време на престоя си в Северна Македония?

СТРУМИЦА

Близостта му до държавната граница с Република България, местоположението и връзката му с други градове го правят привлекателен за туристически посещения. Богатите околности са пълни с културни и исторически забележителности, вълшебни водопади: Смоларски и Колешински водопади, манастири, които заемат едно от най-важните места в църковната и културна история на Балканите: Манастирът Св. Леонтий в село Водоча, Манастирът на Св. Богородица Елеуса в с. Велюса.

Струмица – Градът на звездите и забавните карнавали, дестинацията привлича все повече туристи и заради красивите си водопади

Традиционно всяка година в града се провежда карнавал в Струмица, маскирани игри със забавен и полезен характер.

Сподели публикацията