Лондон, Снимка Асен Ибров
Slide
Slide

Лондон. От всички пристигащи в Обединеното кралство ще се изисква да правят по два теста за коронавирус по време на задължителната им 10-дневна карантина в опит да се предотврати разпространяването на нови щамове на вируса от чужбина.

Кипър начерта 9 мерки за привличане на туристи и бързо възстановяване на туристическата си индустрия

Това е една от новите мерки, които официално ще бъдат обявени днес по-късно от британското правителство, съобщава БНР.

От министерството на здравеопазването заявиха, че новите мерки ще осигурят допълнителна ниво на защита срещу новите щамове и ще направят по-ефективно проследяването на новите случаи на зараза.

Мерките влизат в сила от 15 февруари. Тестове ще бъдат изисквани на втория и осмия ден от 10-дневната карантина. Те ще бъдат заплащани от пътниците. Само при отрицателни тестове след десетия ден хората ще могат да напускат местата си на самоизолация.

Гърция и Израел подписаха споразумение в сферата на туризма

Всичко това към вече оповестеното изискване пътниците да преставят отрицателен тест при влизане, направен не по-късно от 72 часа преди тръгване. Пристигналите без тест ще бъдат глобявани 500 паунда.

Карантина 10 дни в хотел за пристигащите във Великобритания

Освен това от 15 февруари британски и ирландски  граждани, пристигащи от 33 държави от така наречения „червен списък“, предимно от Южна Америка и Африка, ще бъдат карантинирани за 10 дни по хотели пак срещу заплащане от тяхна страна и под охрана.

Австрия въведе най-висока степен на предупреждение за пътуване от и за Тирол

Тази сутрин министърът на околната среда Джордж Юстъс заяви за Би Би Си, че министрите са обсъждали пълно затваряне на британските граници, но в крайна сметка са решили само да затегнат мерките.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията