Лондон. Снимка Асен Ибров, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Лондон. Британското правителство потвърди, че от 15 февруари влиза в сила задължителното карантиниране по хотели на пристигащи от огнища на зараза в чужбина за тяхна сметка.

Към собственици на хотели е отправено искане от правителството да осигуряват стаи за повече от 1 000 души дневно, става ясно от документи, свързани с новата мярка, съобщи БНР. Пътниците трябва да се самоизолират за 10 денонощия, като ще бъдат придружавани от охрана в случай, че им се налага да напускат стаите си. Очаква се средното заплащане за стая ще бъде от порядъка на 80 паунда на вечер.

Лейбъристите в опозицията заявиха, че мярката е прекалено закъсняла за справяне с навлизащите в страната нови щамове на Covid-19 от чужбина. Хотелите, които са подбрани, са в районите на по-големите летища, включващи „Хийтроу“, „Гетуик“, „Ландън Сити“, Бирмингам, Бристол, Манчестър, Единбург, Глазгоу и Абърдийн.

Австрия с нови условия за влизане на българските граждани

Разпоредбата се отнася за британски граждани и пребиваващи в страната, които пристигат от 30 държави, поставени в т.нар. червен списък. Той включва най-вече страни в Южна Америка и Африка, където са засечени много случаи на заразявания с новите щамове. За повечето чуждестранни граждани от рискови държави вече е наложена забрана за пътувания.

Правителството предвижда увеличение на глобите за нарушителите. Това, според министрите, ще има възпиращ ефект за желаещите да кацат на Острова.

915 души са починали за последното денонощие. Общо броят на жертвите достигна 110 250.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията