Slide
Slide

Банкя. Кметът на Банкя Рангел Марков, общинските съветници Анна Стойкова и Симеон Колев днес дадоха пресконференция пред Голямата балнеолечебница, на която пред журналисти от националните медии бе обявено, че кметът на София Йорданка Фандъкова е внесла доклад в Столичния общински съвет за концесия за строителство на балнео и спа център, който включва сградата на Голямата балнеолечебница и предстоящия за проектиране и строителство подземен басейн между Банята и чешмите за минерална вода.

Курортът „Св. св. Константин и Елена“ бе удостоен със специалната награда за иновативна СПА дестинация

От бъдещия концесионер се очаква да вложи 4 милиона лева, включително за строителството на ниво минус едно с дължина 25 метра, детски басейн и джакузи. Концесията ще бъде със срок 20 години поради факта, че сградата е паметник на културата, а минималната концесионна такса е не по-малко от около 220 хил. лева.

Анна Стойкова изрази задоволството си, че я има подкрепата на обществеността на Банкя. Всеки етап е обсъждан с жителите на града и този преди да се сформира комисията за подготвителни действия за бъдеща концесия, назначена от кмета на София. Общинският съветник обясни, че в документацията са заложени изисквания за преференции към ученици, пенсионери и хора в неравностойно положение.

Сийка Кацарова бе преизбрана за вицепрезидент на Европейската СПА асоциация

Кметът на Банкя Рангел Марков направи кратък преглед на стореното от неговия екип общината да придобие собствеността върху знаковата за Банкя сграда, да се реновира и реставрира тя. Кметът артикулира желанието на всички банчани и гости на курорта това бижу на архитектурата по-скоро да отвори врати и да се ползва.
Общинският съветник Симеон Колев каза, за банята в Банкя: „Това е хубавият пример!” , като в изказването си отбеляза, че подобно трябва да е съдбата и на Централната минерална баня в София.

Любомир Стамболийски: Фокусът през зимата – СПА туризъм и индивидуални клиенти

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, БНТ

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията