Slide
Slide

София. Още една спешна среща бе проведена днес от екип на Министерството на туризма, за да бъдат обсъдени възможностите за финансово подпомагане на екскурзоводите и планинските водачи. Разговорите бяха изцяло в онлайн формат.

Обсъден бе напредъкът по проекта „Повишаване на капацитета на МСП в сектор туризъм чрез оказване на подкрепа за създаване и функциониране на Организациите за Управление на Туристическите Райони“.

Другият важен акцент в срещата беше разпределението на гласуваните от Народното събрание в актуализирания бюджет 4 млн. лева, предвидени за екскурзоводите.

Най-големите туроператори за входящ туризъм – на спешна среща при министъра, обсъдиха спряната държавна помощ, популярна като “35 евро на седалка”

Обект на дискусията бяха критериите, условията, механизмите, възможни срокове, както и бъдещите действия от страна на бизнеса и властите – от страна на министерството при структурирането на дизайна на бъдеща работеща мярка и подготовката на законодателни промени за максимално бързото й влизане в сила.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията