Министерството на туризма обсъди с организациите на екскурзоводите помощта от 4 млн. лева за тях и необходимите спешни действия за подпомагане на сектора
Министерството на туризма обсъди с организациите на екскурзоводите помощта от 4 млн. лева за тях и необходимите спешни действия за подпомагане на сектора
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Още една спешна среща бе проведена днес от екип на Министерството на туризма, за да бъдат обсъдени възможностите за финансово подпомагане на екскурзоводите и планинските водачи. Разговорите бяха изцяло в онлайн формат.

Обсъден бе напредъкът по проекта „Повишаване на капацитета на МСП в сектор туризъм чрез оказване на подкрепа за създаване и функциониране на Организациите за Управление на Туристическите Райони“.

Другият важен акцент в срещата беше разпределението на гласуваните от Народното събрание в актуализирания бюджет 4 млн. лева, предвидени за екскурзоводите.

Най-големите туроператори за входящ туризъм – на спешна среща при министъра, обсъдиха спряната държавна помощ, популярна като “35 евро на седалка”

Обект на дискусията бяха критериите, условията, механизмите, възможни срокове, както и бъдещите действия от страна на бизнеса и властите – от страна на министерството при структурирането на дизайна на бъдеща работеща мярка и подготовката на законодателни промени за максимално бързото й влизане в сила.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията