Slide
Slide

Истанбул. Ръководството на Международния трансбрегови изпълнителен комитет – Черноморска кухня (International Transcoast Executive committee BSC -ITEC BSC), в чийто редици като вицепрезидент е българинът Желязко Атанасов, участва в два големи световни форума в Турция – на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) в Истанбул и в Четвъртия международен форум „Пътят на коприната“ в Трабзон.

В щаб квартирата на ОЧИС в Истанбул, президентът на ITEC BSC Владимир Баканов запозна членовете на работната група по въпросите на сътрудничеството в културата и туризма на ОЧИС с направеното до момента по представената от него на 14 май тази година на същия форум  Международна програма за развитие и популяризиране на Черноморската кухня. В хода на възникналата дисусия бяха зададени въпроси, отнасящи се до дейността на ITEC BSC в следващите етапи на Програмата, съобщи за BGtourism.BG Желязко Атанасов. Той посочи, че е било прието решение, залегнало в документите на срещата, дейността на ITEC BSC и самата Програма да бъдат представени на Световния форум по въпросите на гастрономическия туризъм в град Брюж – Белгия на 1 – 3 юни 2020 година, за да се популяризира дейността на ITEC BSC пред несъизмеримо по-голяма аудитория.

Истанбул продължава да впечатлява света, през май ще открие новото си мега пристанище

В хода на дискусията по планираната за 2020 година дейност по изготвяне и представяне на  филми по темите Гастрономически и Кулинарен туризъм на международни фестивали за туристически филми, представителят на България Желязко Атанасов заяви, че в България вече има направен такъв филм от БНТ и  Сдружението за развитие и популяризиране на Черноморския гастрономически туризъм с   участието на членове на ITEC BSC Игор Бухаров, Владимир Баканов и Желязко Атанасов. Заглавието на филма е „Проектът Черноморска кухня“, изработен е в две серии, но на International  tour Film Fest Bulgaria – In The East Coast of Europe в град  Велико Търново  е представена втората серия със субтитри на английски език. Филмът е отличен с плакет и Номинация за промоционална туристическа продукция в категория Туристическа услуга / Туристически продукт.

Варна посреща своите гости с нова коледна украса, 43 километра гирлянди ще грейнат в морската ни столица

Генералният секретар на ОЧИС господин Христидес е поискал копие от филма да им бъде предоставено заедно с информация, за да може филмът „Проектът Черноморска кухня“ да излъчен по държавните телевизионни канали на останалите 11 страни членки на ОЧИС. Баканов и Атанасов се включили и в работата на Четвъртия международен форум „Пътят на коприната“ в турския град Трабзон, където представиха дейността на ITEC BSC.

Осъществени бяха контакти със заинтересовани браншови организации и бизнес структури и бе постигната  договореност за сътрудничество в хода на Международната програма за развитие и популяризиране на Черноморската кухня.

20-те най-очаквани хотела в света, отварящи през 2020 година (1 част)

20-те най-очаквани хотела в света, отварящи през 2020 година (2 част)

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията