Bgtourism.bg    Airnews.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Стриди в Черно море – на 400 метра от Кранево

Стриди в Черно море – на 400 метра от Кранево

Петър и Коста Петрови са хората, на които им идва идеята да направят първата по рода си ферма за стриди по българското Черноморие в...
Село край София става най-вкусната дестинация у нас на 11 септември

Село край София става най-вкусната дестинация у нас на 11 септември

София. Португалският и испанският пикник в селски двор с вечерно кино под звездите вече са история. Тематичните кулинарни пикници, провели се през август още...
5-звездни готвачи изкушават читателите на BGtourism.BG с вкусни рецепти за финал на годината

5-звездни готвачи изкушават читателите на BGtourism.BG с вкусни рецепти за финал на годината

Броени часове остават до края на календарната 2018 година. В последното издание на кулинарната ни седмична рубрика "В неделя е време за ...", в...
Банско представи кулинарните си възможности на туристическото изложение в София

Банско представи кулинарните си възможности на туристическото изложение в София

София/Банско. Банско представи своите кулинарни традиции. Това стана на най-голямото международно туристическо изложение в България - "Ваканция и СПА Експо". Лично Малин Бистрин -...
Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи

Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи

Инициативата е подкрепена от министъра на туризма Зарица Динкова София. България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (JeuneRestaurateurs). Владислав Пенов...
За пети път във Варна ще се проведе “Най-дългата вечеря на плажа”

За пети път във Варна ще се проведе “Най-дългата вечеря на плажа”

Варна. “Най-дългата вечеря на плажа” отново ще се проведе на Аспаруховия плаж във Варна, съобщават от Сдружение “Живей активно”. Събитието се реализира за пета...
Вина от сорт Совиньон Блан със ЗНП и ЗГУ “Черноморски район”

Вина от сорт Совиньон Блан със ЗНП и ЗГУ “Черноморски район”

Варна. Совиньон блан е бял винен сорт грозде и е един от най-разпространените и търсени в света. Средно устойчив е на ниски зимни температури. Най-добри резултати...
Sunset Grill&Bar – съвременният адрес в Истанбул, на който залезите вдъхновяват и хранят душата на гостите

Sunset Grill&Bar – съвременният адрес в Истанбул, на който залезите вдъхновяват и хранят душата...

Истанбул. Турският мегаполис Истанбул целогодишно е като магнит за милиони туристи от цял свят. Тази специална и уникална дестинация, която е разположена на два...
България става център на ресторантьорския спорт, хиляди ще се стекът в Равда

България става център на ресторантьорския спорт, хиляди ще се стекът в Равда

Бургас. България има шанс да се утвърди като център на ресторантьорския спорт. За трета поредна година у нас ще се проведе световен шампионат по...
“Черноморска кухня”: Грилован паламуд от шеф Димитър Дичев

“Черноморска кухня”: Грилован паламуд от шеф Димитър Дичев

Юни е! Морските деликатеси все по-често присъстват в нашето меню. Днес ви представяме една оригинална рецепта на шеф Димитър Дичев от Пловдив, който заедно...