Slide
Slide
Враца. Той се казва Филип Захариев и обожава храната!
Последните 12 години от живота си прекарва „в движение“. Живее и работи като готвач из цяла Скандинавия, работил е в най-северния ресторант в света, намиращ се на невероятното място Свалбард!
През последните 5 години е бил негов главен готвач. Но често изпитва нужда да пътува и да научава нови неща. И го прави!
Пътува по света в търсене на вдъхновение. Почива си, яде вкусна храна и се учи! Пренася наученото в своята кухня.
Следващите месеци той ще прекара в прекрасно малко селце в България. Това е мястото, което нарича дом и на което иска да прекара остатъка от своя живот.
През Bgtourism.bg Филип сподели, че е избрал село Стакевци, намиращо се на 13 км от Белоградчик, за своя ресторант. В селото живеят 95 души. Планира да отвори врати в края на лятото. Очаквайте интервю с Филип за неговата идея и от какво има необходимост.
Ето какво споделя в своята фейсбук страница Филип:
Най-големият ми стимул да направя fine dining ресторант в България и то на село в Северозапада, бяха едни думи на баща ми. Изрече ги в отговор на моите, че тук няма никакво развитие и всичко е пропаднало: “Като си толко акълия, ми направи нещо ти, бе!”
Тези думи се загнездиха някъде дълбоко в съзнанието ми и не ми даваха мира. Всеки път като се прибирах и водехме същия глупав спор, го питах: “Какво да направя бе, човек?! Ти що не си направил нищо?” А той ми отговаряше да не гледам него, тяхното поколение си е изпяло песента. И е прав. 
Но тия решения не са лесни. А и лесно няма никъде. Това отдавна ми е ясно. Лесно е да мрънкаш, ама е тъпо!
И гледайки тая необятна красота, и слушайки всички наоколо да мрънкат колко сме зле, си казах: „Мамка му! Хвърлям се в дълбокото!
Потенциалът тук е толкова голям, че дори не можем да го асимилираме. Искам да докажа това не само на “мойте”, а на целия свят!
Прибрах се и срещнах невероятни хора, които имат същото виждане като мен и които ме подкрепят. Хора, които се борят със зъби и нокти да направят бъдещето на тази страна и Северозападния ѝ край по-добро и по-цветно. С едни от тях решихме да започнем проект, наречен Wild Dining.
Целта ни е да достигнем до широката публика и колкото може повече зрители от различни точки на планетата да научат за страната ни. За храната, природата, за хората тук.
В тази кулинарна поредица, ще готвим сред дивата природа и на село храна, каквато малко хора са си представяли, че може да бъде приготвена в първобитни условия. Защото всичко може, когато повярваш че може!
Ще сме Ви изключително благодарни да ни подкрепите и да споделите линка към нашия YouTube канал с тези, на които смятате че ще им бъде интересно. Гледайте тук и целия епизод с рецептата: https://youtu.be/g2ETeS5aEIE
Всеки абонат е важен, за да бъде мисията ни успешна!“, споделя Филип.

ДА ГО ПОДКРЕПИМ! ТУРИЗМЪТ И БЪЛГАРИЯ ИМАТ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ЛИЧНОСТИ КАТО ФИЛИП!

Можете да последвате страниците във фейсбук и инстаграм, като по този начин подкрепите Филип, неговите съмишленици и екипа на Avo Pictures, който има голяма заслуга за проекта.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията