Bgtourism.bg    Airnews.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Готвачи от Албена заимстваха опит от свои колеги в Елзас

Готвачи от Албена заимстваха опит от свои колеги в Елзас

Албена. Петима от топ готвачите на ваканционно селище „Албена“ осъществиха опознавателно посещение на област Елзас, за да заимстват опит от свои колеги в европейската...
БАЗ: Искаме легализиране на бакшиша, но не сме настоявали за задължителен такъв или да се облага с данък

БАЗ: Искаме легализиране на бакшиша, но не сме настоявали за задължителен такъв или да...

София. Във връзка с множество и различни интерпретации на вчерашно интервю на председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов във връзка с легализирането...
В Албена започнаха да правят гигантските торти за 50-годишния юбилей на курорта

В Албена започнаха да правят гигантските торти за 50-годишния юбилей на курорта

Албена. В Албена започнаха да правят тортите за 50-ия рожден ден на ваканционното селище, който е на 24 август. За направата им са ангажирани...
Брилянтен кулинарен екип от Варна покори Солун

Брилянтен кулинарен екип от Варна покори Солун

Варна. Шеф-инструктор и студенти на Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт взеха участие в 11-тото Южноевропейско кулинарно състезание, което се проведе...
Шеф Петър Бураков, к-с “Хоризонт”: Всеки регион в България има своя потенциал да бъде кулинарна столица

Шеф Петър Бураков, к-с “Хоризонт”: Всеки регион в България има своя потенциал да бъде...

Петър Бураков е възпитаник на колежа по туризъм в град Варна. Преминал тренировъчен курс „Международни стандарти в ресторантското обслужване в туризма”, където се запознава...
5G кулинарни емоции в ресторанта на шеф Андре Токев

5G кулинарни емоции в ресторанта на шеф Андре Токев

София. Четвъртък следобед в центъра на София през август е страшна жега. Това всеки може да си го представи. Но шестима любители готвачи не...
Бургас кани гости на гастрономически туризъм

Бургас кани гости на гастрономически туризъм

Бургас. Представители на отдел "Туристически политики и дейности" в Община Бургас се включиха във втората гастрономическа онлайн вечеря, организирана от Международния център за вина...
В неделя е време за  … Свинско филе с пюре от целина и моркови, гъби и сос от карамелизиран лук

В неделя е време за … Свинско филе с пюре от целина и...

Здравейте, приятели на BGtourism.BG! Вече сме в четвъртата седмица на нашата рубрика "В неделя е време за …". Тя се радва на голям интерес и...
От пощенската кутия на Massa Kitchen: Тя каза „Да”

От пощенската кутия на Massa Kitchen: Тя каза „Да”

Варна. Това заглавие във Фейсбук привлече вниманието ми.  Автоматично погледът ми премина през снимките, на които не разпознах героите от публикацията, но пък мястото,...
Преглед на европейския пазар за производство на вино 2021-2022 година

Преглед на европейския пазар за производство на вино 2021-2022 година

Варна. Производство на вино и мъст в ЕС –2021–2022 г. e 159 милиона хл. Общото производство на вино и мъст за периода 2021/22 e 159...