Плаващата джамия в Джеда/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Джеда. Плаващата джамия е сред най-отличителните символи на Джеда, Саудитска Арабия. Тя е построена през 1985 г. върху повърхност, на която основите са в Червено море. Наричат ​​я още „джамията Ал-Рахма“.
Джамията се отличава с яркия си бял цвят и тюркоазения си купол, който се откроява на фона на впечатляващата архитектура, която е съчетание на ислямското и традиционното конструктивно изкуство.
По време на посещението си не пропускайте да наблюдавате изгрева или залеза, тъй като слънцето огрява джамията като грандиозна художествена картина и залязва в друга невероятна творба, сред шума на морските вълни и разговорите на посетителите.
Джамията включва молитвена зона за жени и има огромно пространство с мраморен под. Джамията е непосредствено до пистата на Формула 1.

Фонтанът на крал Фахд в Саудитска Арабия е най-високият в света

До Джеда може да стигнете с вътрешен полет от Рияд, а до Рияд вече има директни полети на Wizz Air от София.

В Джеда българските пътешественици могат да направят разходка с корабче в Червено море, за да се насладят на красивите и желани плажове, които са като магнит в жегите.
Любители на водни спортове демонстрират своите майсторски умения, а други търсят сянката под палмите.
На брега Кралство Саудитска Арабия продължава да строи най-високата сграда в света. Джеда е любимо място за кралското семейство от май до октомври.
Сподели публикацията