Централата на Schauinsland-Reisen GmbH в Германия
Slide
Slide

Варна. Първите полети на Schauinsland-Reisen GmbH пристигнаха от Берлин на 25 юни във Варна и на 26 юни в Бургас с чартърната авиокомпания Sundair. В началото на юли стартират останалите полетни вериги на Sundair, както и полетите на European Air Charter от немските градове до морските ни летища.

„От 31 май – непосредствено след изкарването на България от червения списък на Германия, се радваме на изключително активно търсене и добри записвания, особено за месеците юли и август. Очакваме и силен септември, но резервациите тепърва ще се активизират повече за този период“, заяви за Bgtourism.bg представителят на немския туроператор Schauinsland-Reisen GmbH за България Илия Илиев.

Стела Балтова ще участва във виртуална кръгла маса заедно с най-големите германски туроператори

Той посочи, че търсенето е основно от семейства с деца и двойки, но се наблюдава и съществен интерес от страна на хора, пътуващи сами и търсещи единично настаняване.. Предпочитани са хотелите на първа линия, но се вижда също така ясно, че пазарът реагира много бързо и категорично на атрактивни ценови предложения.

Албена и Златни пясъци впечатлиха най-големите германски туроператори с условията си за почивка и мерките за безопасност

„За август очакваме да успеем да се доближим до обемите, които генерирахме през 2019 г. Особено добра обратна връзка получихме по отношение на експедиентското пътуване, проведено през миналата седмица, и отразено от FVW. Вярваме, че то ще допринесе съществено за един по-добър сезон от предходния“, добави Илиев.  

Преизбраха ръководството на Германо-Българската индустриално-търговска камара, BUBSPA е новият член в УС

„Най-важната предпоставка да изкараме сезона до края и да бъде той успешен, е здравните власти да съумеят да задържат нивата на Делта мутацията ниски и като цяло България да остане в зелената зона. В противен случай страната ни може да последва Португалия, където туристическият сезон беше прекратен буквално за дни“, каза още Илиев.  

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията