Slide
Slide

София. Здравният министър д-р Стойчо Кацаров посети днес ГКПП „Калотина“ и обяви, че предстои да бъде издадена заповед, която да регламентира режима за влизане у нас от 1 юли. Критериите ще са обвързани с показателите за зелена, червена и оранжева зона, с които работи Европейският център за контрол на заболяванията. Целта е хората да имат предвидимост, когато планират пътувания, поясни още министърът.

Schauinsland-Reisen посрещна първите си полети за сезона

До утре, 1 юли, софтуерът за проверка на европейските цифрови сертификати трябва да бъде инсталиран на всички устройства, които са осигурени за граничния здравен контрол. Всички гранични пунктове вече са снабдени с устройства, като допълнително ще бъдат подсигурени още 150 такива.

Софтуерът се инсталира дистанционно, не е необходимо обучение за работа с таблетите, а единствено служителите да бъдат запознати с указанията за използването им. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на ГКПП „Калотина“, където се запозна със създадената организация за преминаване през границата от страна на граждани с европейски цифрови сертификати и на място разговаря със служителите за работата с електронните устройства.

„Очаквам до утре въпросът да бъде решен и системата да заработи навсякъде. Дойдох на място, за да се убедя, че това ще се случи безпроблемно“, коментира д-р Кацаров.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията