Slide
Slide

Албена. Висока оценка получиха курортите Албена и Златни пясъци от най-големите германски туроперори, туристически агенти и чартърни превозвачи, които са на посещение по Северното Черноморие. На място вчера и днес те се убедиха в противоепидемичните мерки, които страната ни е въвела, като посочиха, че са на необходимото ниво и гарантират изцяло безопасната почивка на клиентите им. Пред Bgtourism.bg гостите от Германия изразиха своето възхищение от модерния и завършен продукт, който се предлага в хотелите в Албена и Златни пясъци. Част от тях са посетили и Обзор.

120 гости от Германия днес посетиха Албена, където бяха очаровани от съхранената природа и модерните хотели с емблематична за курорта архитектура.

Влиятелните гости от Германия посочиха, че експедиентският тур, който сега се реализира за първи път в подобен мащаб, и с подкрепата на министъра на туризма Стела Балтова, ще даде сериозен резултат да бъдат увеличени записванията в следващите дни и седмици. В събитието се включиха д-р Инго Бурместер – изпълнителен директор на концерна DER Touristik за Централна Европа, Лука Пиконе Киодо – Директор „Дестинации“ (Италия, Малта, Хърватия, България и Румъния) към FTI Touristik GmbH, Ян Флинтроп – Мениджър „Продажби“ в Alltours Flugreisen GmbH и др.

Очаква се повече резервации да има сред семействата с деца заради висококачествения продукт, който имаме по Черноморието. Голям е интересът на германските туристи за семеен отдих, СПА и здравен туризъм, като това се дължи и заради кампаниите, които са реализирани на немски пазар от Германо-Българската индустриално-търговска камара в партньорство с Министерството на туризма и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Министърът на туризма приветства откриването на експедиентски тур за едни от най-големите и влиятелни представители на германския туристически бизнес

Основната чартърна авиокомпания на германския пазар, която превозва туристи към България, сподели че е готова да увеличи полетите до страната ни. Диерк Берлингхоф – член на борда на директорите на чартърна авиокомпания, посочи, че планират около 50 хиляди пътници да транспортират до страната ни, но са готови веднага да увеличат капацитета си, ако интересът към България нарасне.

Всички участници дадоха много висока оценка на имиджовото събитие, както и за гостоприемството и презентациите на Златни пясъци и Албена. Гостите имаха пешеходни турове и посещения в хотели. Мерките за безопасност, гостоприемството и красивите плажове впечатлиха водещите германски туроператори. Те отличиха работата и професионалното отношение, което получават от екипа на летище Варна.

Гостите бяха посрещнати на летище Варна с красиви български рози

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията