Slide
Slide

Традиционно руснаците се интересуват от ваканции в морските ни курорти, засилване на контактите между висши учебни заведения, в това число и такива с преподаване на „туризъм“, активизиране на обмен на организирани детски групи

Москва. Над 80 представители на федерални и регионални администрации и туристически организации, ТПП на Руската федерация, Българо-руската ТПП, български и руски туроператори, хотелиери, висши учебни заведения, заинтересовани структури от руска и българска страна взеха участие във втория онлайн форум „България –Русия: многопланово регионално партньорство. Туризъм и култура“, който е част от съвместния проект на Центъра на промишлеността на Република България в Москва, Националното туристическо представителство на Република България в РФ и Българският културен институт в Москва.

Целта на форума бе да представи готовността на България да посрещне руски туристи през летния сезон като безопасна, спокойна и атрактивна дестинация, да се презентират нови програми и предложения, подготвени от българския туристически бизнес за гостите от Русия, да се представят редица български общини със своите привлекателни за туристите обекти и ваканционни мероприятия, съобщават от Националното туристическо представителство на България в Русия.

Стела Балтова на работна среща с туристическия бизнес: Mисията на министерството на туризма в този служебен кабинет е да възстанови жизнеспособността на туристическия сектор в България

Направени бяха 46 презентации, сред които на общините Варна, Бургас, Велинград, Плевен, Стара Загора, Созопол, Марица, на Алтайски край, Тюменска област, Старий Оскол; Бургаската регионална туристическа палата, Туристическа асоциация „Каварна“, Дома на космонавтиката от Звездното градче, Фрапорт Туин Стар Еарпорт Мениджмънт, Варненския свободен университет, Руската международна академия по туризъм, много български и руски туроператори, хотелиери и др.

Все повече български туристи избират хотелите на RIU за своята ваканция, световноизвестната верига отваря 4 от морските си хотели

Подчертан интерес предизвикаха темите за бъдещо партньорство в областта на деловия туризъм, балнеологията и оздравителния туризъм, партньорство между общини и региони в България и Русия като основа за активизиране на туристообмена и културната дейност, засилване на контактите между висши учебни заведения, в това число и такива с преподаване на „туризъм“, активизиране на обмен на организирани детски групи и др. На тази основа ще се подготвят и последващи съвместни срещи и събития, които да продължат работата по горепосочените направления.

Бургас очарова туроператори и екскурзоводи от цялата страна с възможностите си за туризъм в региона

Участниците във форума бяха поздравени от Катя Жекова – аташе по туризъм в Руската федерация, Константин Артюшин – търговски представител на Руската федерация в Република България, Майя Ломидзе – изпълнителен директор на Асоциацията на туроператорите на Русия, М. Малцев – президент на Уралската асоциация по туризъм, Ан. Павлова – ръководител на Комитета по туризъм на Деловия Център на страните от ОНД.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията