Албена, снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Германо-Българската индустриално-търговска камара поема ролята на посредник по отношение на информационния обмен, свързан със сигурността на гражданите на Германия, пътуващи до страната ни с цел туризъм. Това е постигнато след работна среща днес между вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев.

Euronews показа природните богатства на две от перлите по Черноморието ни – Албена и Св. Св. Константин и Елена

Целта е информацията да пристига навреме по правилния начин към институциите в Германия (Министерство на външните работи на Германия и институт „Роберт Кох“), отговорни за публикуването на информация, свързана с COVID-19 при пътуване на немски граждани в чужбина в следващите месеци. Партньори при осъществяване на комуникацията ще бъдат основни германски компании, сред тях и DER Touristik с представител в България – Калин Сутев, както и членове на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, за които немски пазар е ключов – Грифид хотели, Албена, Св. Св. Константин и Елена, Терма вилидж.

България със специално представяне като дестинация за здравен туризъм в каталога на DER Touristik за 2021 г.

„В момента много европейски държави с бърза и актуална информация се опитват да спасят своята туристическа индустрия. Германският пазар е ценен за всяка една държава, която си е поставила туризма сред своите приоритети. Затова е изключително важно решението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, която делегира на авторитетна организация в лицето на Германо-Българската индустриално-търговска камара да бъде сътрудник пред германските институции на утвърдения план за действие на правителството и готовността на страната ни да осигури условия за безопасността и здравето на немските граждани, които желаят да предприемат пътуване до България. Това навременно решение на министър Николова ще даде възможност в момент, когато ситуацията е изключително динамична и всеки ден е важен за пазара ни, германците да бъдат бързо и правилно информирани, за да направят своевременно своя избор и резервация“, заяви пред Bgtourism.bg Калин Сутев, който изтъкна също и ключовата роля за привличане на повече туристи от Германия за здравен туризъм от страна на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

По думите на министър Николова Германия традиционно е сред водещите търговско-икономически партньори на страната ни и попада в топ 3 на пазарите за входящ туризъм у нас. Страната ни е разпознаваема от германските гости като много добро място за почивка и активен отдих, с високо качество на услугите и разумни цени, допълни тя.

FTI Group обяви амбициозна програма за Лято ‘2021, в която България има специално място за германските туристи

Вицепремиерът Николова припомни, че България разработва множество маркетингови кампании на немския пазар, като се рекламират различните нишови туристически продукти, които предлага България. Разбира се, ще очакваме и това лято немските туристи да посетят красивите ни и слънчеви морски курорти, уточни още тя. И допълни, че тази година сезонът ще бъде открит на 1 май, като днес със заповед бяха въведени и единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в туристическите обекти по повод предстоящия летен сезон 2021 г.

Германската медийна група fvw насочва вниманието на своята аудитория към здравния туризъм в България

От своя страна управителят на камарата д-р Митко Василев благодари на министър Николова за протегнатата ръка. В момента никоя държава не прави реклама на слънце, а как съответната страна е готова да посреща гости, уточни той. И добави, че  с общи усилия бихме могли да си кореспондираме с държавните институции и да постигаме резултати. Нашият глас се чува, така че новите правила, които сте издали, ще ги сведем възможно най-бързо до знанието на немските граждани и институции, поясни още Василев. Това наше партньорство ще бъде чудесно продължение на вече добрите ни взаимоотношения и съвместна работа, бе категоричен той.

Чила Мезоси, ESPA: Отговорът на коронакризата е СПА, балнеология и здравен туризъм

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията