Slide
Slide

София. За първи път България ще бъде включена като дестинация за здравен туризъм в каталога за 2021 на един от водещите за България немски туроператори – DER Touristik, с две информационни страници. Това се дължи на преговорите между ръководството на Германо-Българската индустриално-търговска камара, председателя на Български съюз по балнеология и СПА туризъм и Der Touristik на най-високо ниво в Германия, както и проведени разговори с мениджъра на представителната агенция на немския туроператор в България Калин Сутев.

Сийка Кацарова и Кармен Щрук провеждат работни срещи в българските курорти относно здравния и СПА туризъм

„Благодарим на вицепремиера и министър на туризма г-жа Марияна Николова за подкрепата й към проекта! Специални благодарности към д-р Митко Василев – главен управител на ГБИТК и г-жа Кармен Щрук – зам.-главен управител на ГБИТК за това, че продължаваме нашата кауза заедно! Благодарим на г-н Калин Сутев за добрата координация!“, благодариха от БУБСПА чрез своята фейсбук страница за поредната крачка напред за развитието на здравния туризъм в страната ни.

Една от първите срещи на новия министър на туризма бе по Северното Черноморие, където изрази своята безрезервна подкрепа за продължаване на развитието на здравния туризъм в страната ни.

Сравняват високото качество на здравния туризъм в Св. св. Константин и Елена с един от най-известните курорти в Европа

Информацията, която ще бъде публикувана ще касае разширяването на списъка с държави, включвайки България, в които Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси (GKV-Spitzenverband) признава разходите за медицински амбулаторни услуги за профилактика и рехабилитация; информация за минералния ресурс, климата и предлаганите програми и процедури в сертифицираните от МТ и МЗ Медикъл/СПА и СПА хотели, както и за дестинациите, в които има членове на Съюза.

Новият министър на туризма вече държи в ръцете си кризисен план за информиране на немски пазар, че България е сигурна и безопасна туристическа дестинация за целогодишен здравен туризъм

Специален акцент ще бъдат дестинациите, на територията на които DER Touristik имат сключени договори с хотели (Св. Св. Константин и Елена, Албена, Златни пясъци, Поморие и Ахелой), както и всички дестинации, на територията на които има членове на Съюза.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията