София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова получи предложение за кризисен план за информиране на немски пазар, че България е сигурна и безопасна туристическа дестинация за целогодишен здравен туризъм. Документът бе представен от председателя на Български съюз по балнеология и СПА туризъм Сийка Кацарова и заместник главния управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Кармен Щрук.

Японският посланик предложи нова и интересна комбинация за привличане на повече туристи от родината му

България е безопасна и здравословна дестинация, спазваща всички противоепидемични мерки срещу Ковид-19. Между нашите две страни са установени много добри дипломатически отношения, а в туризма контактите ни са с дълги традиции. Здравният, бално- и СПА туризмът се развиват у нас изключително активно през последните години – факт, признат от международните експерти и партньори. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща днес с Кармен Щрук. В разговора участва и Сийка Кацарова, председател на УС на БУБСПА и вицепрезидент на ЕСПА.

Сравняват високото качество на здравния туризъм в Св. св. Константин и Елена с един от най-известните курорти в Европа

През септември 2019 г. България бе включена в списъка на одобрените страни, в които амбулаторната превантивна помощ за осигурените германски граждани може да бъде поета от здравните каси, посочи министър Николова. 90 на сто от германците имат здравна осигуровка чрез застрахователна каса, а над 2 млн. годишно ползват амбулаторна грижа. Това е огромен потенциал за българския здравен туризъм, който може да предлага услуги целогодишно за германския пазар с високо качество.

Сийка Кацарова и Кармен Щрук провеждат работни срещи в българските курорти относно здравния и СПА туризъм

Искаме да засилим сътрудничеството между Министерството на туризма и ГБИТК чрез съвмести кампании, включващи този вид услуги и насочени към германските граждани. Фокусът е върху популяризирането на здравния туризъм в България, климатолечението, балнеопроцедурите, повишаване на имунитета и здравния статус, посочи още вицепремиерът. Германските потребители трябва да са сигурни, че нашите климатични условия предоставят много добри възможности за рекреация. Ще създадем тематични видеа за експерти и туристи за големите ни курорти като Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг и др., където тя е добре застъпена, информира министърът.

Focus.de: Термалните извори край морето в България са идеална комбинация от предложения за превенция и здраве

Кармен Щрук съобщи, че със съдействието на Министерството на туризма, БУБСПА, камарата, Министерството на здравеопазването и германското Министерство на икономиката и здравеопазването България бе включена успешно в здравноосигурителния пазар на германците. При първото представяне на здравния ни туризъм през юни е имало голям интерес и 25 хил. посещения от професионалисти от Федералната република при запознаване с новия продукт за здравен туризъм в България. Проведени са и разговори с щатссекретаря Томас Барайс за необходимостта от активна комуникация в тази насока. Осъществени са публикации в над 15 немски издания и миналата седмица е проведено онлайн обучение в най-голямата платформа за професионалисти как немските бюра да продават тези услуги. Кармен Щрук предложи също през август да се проведе кампания за позитивни новини за България – текстови съобщение, снимки и видеа, които представят страната ни като сигурна и здравословна дестинация, което бе приветствано от министър Николова.

Вицепремиерът предложи да се състои и конферентен разговор между нея и министъра на здравеопазването на ФРГ, в който темата да бъде обсъдена подробно. В тази посока ще е и предстоящата й среща с представители на германското посолство в София.

Пътуващ репортер на bgtourism.bg обикаля света, през септември започва новата ни рубрика „Пътуване между редовете“

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA