Терма вилидж в Кранево е едно от прекрасните места по българското Черноморие, където туристите през всички сезони могат да се насладят на удобството на домакините, както и на прекрасния плаж от април до октомври.
Slide
Slide

София. Тази година не само цената играе основна роля при резервацията за пътуване, но още повече сигурността и това дестинацията да не е била засегната от COVID-19. Коя държава е овладяла добре тази ситуация и предлага качество на добра цена, по възможност край морето и с програми за деца, спортни оферти и страхотни услуги за Вашето добро физическо и душевно състояние. Много изследвания потвърждават, че ваканцията е полезна за Вашето здраве, особено ако можете да се възстановите от ежедневния стрес. Така, че дори трябва да има ваканция по лекарско предписание.

При решението за пътуване на челна позиция е България, страната с дългите пясъчни плажни ивици и несравнимите природни резервати в планините, с термални извори и вкусна кухня, добре позната на германските туристи като овощната градина в Европа. След изключително успешно управление на коронакризата, България е първата държава от ЕС, която отвори границите си за гражданите на ЕС без карантинна от 1 юни 2020 г. България е изненадващо различна и положително изумява почиващите, особено по време на розобера.

България се позиционира успешно на германски пазар, важна онлайн среща на 15 юни насочва вниманиeто към страната ни

Черноморското крайбрежие беше незасегнато от COVID-19 и предлага не само евтина почивка в напълно реновирани курорти или чисто нови хотели, а термалните извори край морето са идеална комбинация от предложения за превенция и здраве. Инвестициите от последните години с акцент върху устойчивостта изненадват всеки посетител. Настроението на широкия бял плаж е цветно и модерно и Ви кани да се движите. Големи спортни зони, забавления за деца и предложения за тренировки за възрастни, вместо пластмасови столове. Картината се допълва с нови модерни ресторанти, с  изкуство и модерен дизайн, които Ви канят да останете. Цените са умерени до изключително евтини, а цялостното впечатление е абсолютно добро. Тази визуална промяна все по-бързо се превръща в предимство и дори от години е изградена от TUI Group като пример в туризма. Увеличават се инвестициите в хотелски категории, спортни развлечения и СПА оферти. Крайбрежният пейзаж на север от Варна изненадва с огромно разнообразие.

За любителите на спорта е на разположение покрита ледена пързалка, която е отворена през цялата година, както и басейн за олимпийска подготовка в селище  Кранево. В Албена ще намерите спортен център с 22 открити тенис корта и 3 покрити тенис корта със стандартите за качество на ITF. До него са разположени футболни игрища, аква приключенски парк и школа за езда. Най-модерният комплекс с термални бани се намира в традиционния морски курорт със седем термални извора, в курорта Св. Константин и Елена. Aquahouse предлага спортни забавления и първокласни процедури.

Предпоставките за релаксираща почивка са оптимални: от почивка на брега на Черно море, като любимите на семейства Златни пясъци и Слънчев бряг, походи в три национални парка на надморска височина от 1500-2500 м до новоразвитите термални и климатични курорти, както и десет обекта на ЮНЕСКО, част от световното наследство България предлага широк спектър  от атракции. Германските организатори подкрепят трансформацията в туризма и инвестират предимно в устойчиви проекти. Друго доказателство, че се предлага качество, е това, че Германската национална асоциация на здравноосигурителните фондове от 2019 г. финансира предоставянето на медицински амбулаторни услуги в български здравни курорти и термални съоръжения  и признава проверените и висококачествени медицински услуги. През последните няколко месеца преживяхме и научихме, че трябва да укрепваме имунната си система и да обръщаме повече внимание на здравето си. Дали чрез високото съдържание на отрицателни въздушни йони в морето или на планината Родопи и Пампорово и Боровец в Рила или при римските лечебни извори в Кюстендил и Сандански, едно е ясно: в България тялото се презарежда с енергия и детоксифицира от природата. Съотношението цена-услуга-отношение  си отговаря.

България въведе печата за безопасност и хигиена на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).  Чрез печата „Safe Travels“ се улеснява идентифицирането на места за почивка, транспортни средства, хотели и ресторанти, които отговарят на високите стандарти за безопасност и хигиена.

Пандемията от коронавирус има слабо въздействие в България. Сега страната ни иска да използва това предимство и отново да привлече почиващите на плажа и туристите, грижещи се за здравето си, каза г-жа Ангелкова, министър на туризма. Focus.de

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията