Slide
Slide

Св. Влас. Ограниченията за пътувания до много държави, както и наличието на PCR тестове и карантина, дадоха възможност на голяма част от българските туристи да преоткрият възможностите за туризъм в страната си. Нашето семейство е едно от тях.

Без Гърция и Турция това лято, разминахме се и с любимата Италия, но сме с подготвен багаж към хотела ни, който е между Свети Влас и Слънчев бряг.

Още при посрещането охраната в затворения комплекс проверява всички в колата ни, като измерва температурата. Първите впечатления, които добиваме, са чистотата и добре оформената и поддържана инфраструктура. Намираме паркомясто за автомобила си, след което се отправяме за настаняване в хотела.

На влизане надпис ни напомня, че е необходимо да поставим своите маски. Трябва да признаем, че и други години сме почивали в България, но това, което също силно ни привлече вниманието са усмивките и доброто отношение при посрещането от страна на администраторите.

RIU преминава към онлайн комуникация с гостите си

Комуникацията се води между прозрачни паравани.

Любезното и професионално посрещане повдигна нашето настроение и беше сигнал, че се избрали правилното място.

В голям плик получаваме картата, с която да си отворим стаята, талоните за хавлия, карта на комплекса и полезна информация за хотела. На финала ни предоставят и бутилка минерална вода за стаята, като ни споделят, че при необходимост може да получим вода от рецепцията.

Бързаме да се настаним, за да отидем на плажа, а напът към стаята преминаваме през нови мерки за безопасност за нас и за гостите на хотела. Получаваме дезинфекция на ръцете пред асансьора и прочитаме полезна информация за мерките за сигурност, които от хотела са взели, за да запазят здравето на всички туристи.

Маркерите на пода в асансьора ни подсказват как да застанем, за да има дистанция. Стигаме до своята стая №6007 – просторна, в светли цветове, огромни легла и с … невероятна морска панорама.

Всъщност само тази гледка е достатъчна, за да кажем, че сме Рая, точно както се казва хотела RIU Helios Paradise.

От терасата ни се разкрива приказна панорама, от която виждаме, че при изпълнението на проекта собствениците максимално са съхранили природата, а между дърветата елегантно са вписали различни по големина и дълбочина басейни.

Гледката от стая 6007

Големият със шезлонгите в басейна и с джакузи ни стана любим. Наоколо имаше основно полска, германски и румънска реч, не малко българи също се наслаждаваха на своята ваканция в хотела, опъвайки своята хавлия на плажа с фин пясък и чисто море или край басейните.

Големият плюс именно край басейните бе, че от бара до нас нон-стоп утолявахме жаждата си с питиета, а ресторант Тоскана изкушава със сладоледи, плодове, неустоими десерти и още много, много вкусни лакомства.

И тук – дисциплината за спазването на всички мерките за съхраняване на нашето здраве и това на останалите гости на хотела бяха на най-високо ниво.

Оферта към еднодневните туристи на плажа: Riu отново пусна богат ол инклузив без нощувки за хотелите си в Обзор и Свети Влас

Бързо домакините превъзпитаха всички и само след час-два повече ни правеше впечатление, когато нямаме маски и не спазваме дистанция, а не когато сме с маски. Сигурността, която получихме по време на престоя си, ни даде основание да се отпуснем и да се насладим на своята ваканция, но това не беше всичко.

Преди вечеря нашето семейство извоюва и победа на дартс от мини турнира на аниматорите, които са млади и интелигентни младежи, говорещи с лекота чужди езици.

Основният ресторант ни предложи вкусно, богато и разнообразно изхранване, много забавления имаше по време на вечерните караоке вечери, в които всички гости бяха със спортно-елегантни облекла, но най-голямо впечатление ни направи екипната работа на персонала – всички (без значение от позицията си) работиха като един, професионално – като смазана машина, която знае какво означава думата гостоприемство и е готов да подари най-хубавата ваканция на своите гости.

Шеф Иван Иванов в хотела е с богат опит в ресторанти в Западна Европа. През последните години той изкушава гостите на Riu с вкусни специалитети, които ги карат да запомнят своя престой и отново да се завърнат в България

Дългият и широк коридор до ресторанта ни намигна, че е идеалното място за едно конферентно събитие, което наш приятел организира – задължително ще му го препоръчаме това място.

А ла карт ресторантите пък са другата причина заради която моето семейство също ще се върне тук, защото те ни дадоха възможност като част от ол инклузива да ги ползваме по време на своя престой. Това сме го срещали по време на своя престой на екзотични острови.

Даааа, България може да предложи своите специални и красиви места за почивка, които трябва само да бъдат преоткрити.

Останалото е на професионалистите, които са останали да работят и живеят в България, и ни очакват.

Подари емоция!
Резервирай в RIU Hotels and Resorts!

За резервации:
* Riu Palace Sunny Beach, Riu Helios Paradise, Riu Helios Bay
saleshelios@tts.bg
Т: +359 550 77 337; +359 550 77 339 от понеделник до събота от 09.00 до 18.00
М: +359 889 255 955; +359 885 111 076; +359 885 111 081
* Riu Pravets Golf and Spa
reservationspravets@tts.bg / T: +359 29024100
или on-line на:
http://riupalacesunnybeach.bg
http://riuheliosparadise.bg
http://riuheliosbay.bg
https://riupravets.bg

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията